Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 10. 2019,
17.34

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

Natisni članek

Borut Božič Kristjan Koren

Sreda, 9. 10. 2019, 17.34

4 leta, 6 mesecev

Zdaj je tudi uradno: Korenu in Božiču dve leti kazni zaradi dopinških grehov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94
Kristjan Koren | Kristjan Koren je zaradi zlorabe prepovedanih sredstev v letih 2011 in 2012 dobil dveletno prepoved nastopanja na kolesarskih dirkah.  | Foto Vid Ponikvar

Kristjan Koren je zaradi zlorabe prepovedanih sredstev v letih 2011 in 2012 dobil dveletno prepoved nastopanja na kolesarskih dirkah.

Foto: Vid Ponikvar

Potem ko so kolesarja Bahrain Meride Kristjana Korena in športnega direktorja Boruta Božiča maja na Dirki po Italiji suspendirali zaradi suma zlorabe dopinških pravil, sta zdaj oba prejela uradno kazen. Mednarodna kolesarska zveza ju je suspendirala za obdobje dveh let, kar pomeni, da se jima bo kazen iztekla maja 2021.

Imeni Kristjan Koren in Borut Božič sta se znašla na seznamu tistih, ki jih je krovna kolesarska zveza maja začasno suspendirala zaradi vpletenosti v afero Aderlass oziroma Seefeld, preiskavo so v sodelovanju z avstrijskimi protidopinškimi oblastmi izvedli med letošnjim svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju v avstrijskem Seefeldu.

Osrednje ime afere "Puščanja krvi" je nemški zdravnik Mark S. iz Erfurja, ki naj bi nekaterim športnikom v obdobju med letoma 2011 in 2019 pomagal s transfuzijami krvi oziroma krvnim dopingom. Na seznamu njegovih domnevnih strank se je znašlo 21 športnikov iz več športnih panog.

Borut Božič se je lani poslovil od poklicnega kolesarstva in presedlal v vlogo športnega direktorja.  | Foto: Urban Urbanc/Sportida Borut Božič se je lani poslovil od poklicnega kolesarstva in presedlal v vlogo športnega direktorja. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Koren in Božič med prepovedjo nastopanja ne bosta smela sodelovati na tekmovanjih pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze tako na klubski kot na državni ravni in na državnih tekmovanjih. Božič je nazadnje deloval kot športni direktor pri Bahrain Meridi.

Oba se lahko na odločitev pritožita.

Ne spreglejte