Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
8. 11. 2021,
10.05

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35

Natisni članek

Ineos Grenadiers Egan Bernal

Ponedeljek, 8. 11. 2021, 10.05

2 leti, 6 mesecev

Zavrača govorice o nezadovoljstvu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35
Egan Bernal Primož Roglič | Egan Bernal je v letu 2021 osvojil Giro d'Italia, na Vuelti bil šesti in krepko zaostal za našim Primožem Rogličem, ki je trikrat zapored postal kralj španske tritedenske dirke. | Foto Guliverimage

Egan Bernal je v letu 2021 osvojil Giro d'Italia, na Vuelti bil šesti in krepko zaostal za našim Primožem Rogličem, ki je trikrat zapored postal kralj španske tritedenske dirke.

Foto: Guliverimage

Kolumbijski kolesar Egan Bernal je potrdil, da nima stikov z ekipo Israel Start-Up Nation, in poudaril, da ni imel nobenih težav z Adamom Yatesom na španski Vuelti.

Ob koncu kolesarskega leta so v javnosti veliko prahu dvignile govorice, da naj bi bil Egan Bernal nezadovoljen pri ekipi Ineos Grenadiers in da naj bi bil v igri za prestop v ekipo Israel Start-Up Nation, kjer je že nekdanji član britanskega moštva Chris Froome.

A je Kolumbijec zdaj jasno povedal, da se ni nikoli poigraval z mislijo, da bi v prihajajoči zimi zapustil Ineos Grenadiers.

Pretekli teden je bil Bernal v Dubaju na kriteriju Giro d'Italia, kjer so ga vprašali o špekulacijah glede njegove selitve v novo moštvo, ki so bile na tapeti že septembra: "Nikoli nisem govoril z ekipo Israel Start-Up Nation. Veliko stvari se govori, vendar se nisem želel vpletati v to in izpostavljati, da ne grem nikamor. Nič se ni zgodilo."

Zlato Rogovo kolo 2021 - Tadej Pogačar, Eugenija Bujak, Kristjan Hočevar
Sportal Pogačar prejel nagrado in šel pred Urško še enkrat na kolena

"Ni težav, iskreno"

Bernal je letos osvojil prav Giro d'Italia, izpustil Tour de France in nato na Vuelti zasedel šesto mesto. Za leto 2022 je že napovedal, da se vrača na Tour de France, ki ga je osvojil leta 2019.

Tudi v letu 2022 bo kolesaril v dresu Ineos Grenadiers. | Foto: A.S.O./Luis Angel Gomez Tudi v letu 2022 bo kolesaril v dresu Ineos Grenadiers. Foto: A.S.O./Luis Angel Gomez Naslednja v vrsti govoric je bila tudi ta, da je bil na tritedenski španski dirki jezen zaradi taktike ekipe, kjer je bil ob Adamu Yatesu kapetan moštva. Na koncu je bil Yates četrti, Bernal šesti.

"Ne. Ne, ne, ne, enostavno ne. Iskreno," je Bernal odgovoril na vprašanje, ali je imel težave z ekipo ali z Yatesom med Vuelto. "Z Yatesom sem se dobro razumel. On je res miren fant, kolesar s številnimi dosežki. Enostavno se nam ni izšlo. Prvo dirko sem odkolesaril skupaj z njim in je bilo dobro. Ni težav, iskreno," je vnovič poudaril Bernal.

Giro Budimpešta
Sportal Na štartu Gira se obeta sprememba, prost dan že po treh dneh
Ne spreglejte