Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
19. 6. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Po Sloveniji Mark Cavendish Marko Kump Elia Viviani Jure Golčer Rein Taaramäe Diego Ulissi

Nedelja, 19. 6. 2016, 8.00

6 let, 6 mesecev

Konec dirke s kozmetično napako

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Zadnji dan na kolesarski dirki Po Sloveniji bo postregel s ciljnim šprintom v Novem mestu, pri katerem lahko v osrednji vlogi pričakujemo Slovenca Marka Kumpa in Italijana Elio Vivianija.

Mark Cavendish si je veliko obetal od četrte etape na dirki Po Sloveniji, a je ne bo dočakal, saj je v drugi odstopil, kar pomeni, da bomo videli ciljni šprint s kozmetično napako. | Foto: Mark Cavendish si je veliko obetal od četrte etape na dirki Po Sloveniji, a je ne bo dočakal, saj je v drugi odstopil, kar pomeni, da bomo videli ciljni šprint s kozmetično napako. Največja pomanjkljivost zadnje etape bo odsotnost sicer prvega zvezdnika dirke Po Sloveniji Marka Cavendish, ki je v petek v kraljevski etapi odstopil. Pričakovali smo namreč boj med njim, Italijanom Elio Vivianijem (Team Sky) in Slovencem v dresu Lampreja Markom Kumpom, ki kot Dolenjec zelo dobro pozna končni del šprinta v Novem mestu.

Lani je v dresu Adrie Mobila  zmagal v končnem šprintu čez Kandijski most, zato bo tudi letos skušal narediti vse, da pokori celotno konkurenco.

Sicer pa bo zadnja etapa 23. dirke Po Sloveniji s tremi gorskimi cilji III. kategorije (Boben, Slivna in Bogenšperk) razgibana, a na končni razplet ne bo imela vpliva, saj bo ekipa Katjuše nadzorovala vse tako, da bo rumeno majico, ki jo nosi Rein Taaramäe, varno pripeljala do Novega mesta.

Estonec Rein Taaramäe je na dirki Po Sloveniji pokazal mojstrstvo. | Foto: Estonec Rein Taaramäe je na dirki Po Sloveniji pokazal mojstrstvo.

Estonec je blestel v drugi in tretji etapi, potem ko je najprej v 217 kilometrov dolgi kraljevski etapi s ciljem na Golte pometel s tekmeci in drugega Avstralca Jacka Haig (Orica Green-Edge) prehitel za 36 sekund, dobro formo pa pokazal tudi v soboto na kronometru iz Celja na Celjsko kočo in zaostal le za Diegom Ulissijem (Lampre).

Kljub temu pa je še povečal naskok pred najbližjim zasledovalcem, zato ima pred zadnjo etapo, ki je dolga 179 kilometrov in se bo začela v Rogaški Slatini, ogromno zalogo prednosti – 1:42.

Prav tako je že znano, da bo najboljši Slovenec na dirki Jure Golčer iz Adrie Mobila, ki bo julija dopolnil že 39 let, a še vedno odlično kolesari.

Etapa se bo začela ob 11. uri, prvič pa bodo kolesarji prečkali ciljno črto okoli 15. ure, nakar jih čakajo še trije krogi po Novem mestu.

Ne spreglejte