Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 7. 2016,
17.38

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Chris Froome Tour de France Tour de France Dirka po Franciji

Sreda, 20. 7. 2016, 17.38

1 leto, 9 mesecev

DIRKA PO FRANCIJI, 17. ETAPA

Zakarin slavil na 17. etapi, Froome ostaja v rumenem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
chris froome | Foto Reuters

Foto: Reuters

Rus Ilnur Zakarin (Katjuša) je zmagovalec 17. etape kolesarske dirke po Franciji. Na zahtevni gorski etapi od Berna v Švici do Finhaut-Emossoja, dolgi 184 km, je v zaključnem vzponu premagal Kolumbijca Jarlinsona Pantana (IAM, +0:55).

Chris Froome je uspešno odbil nekaj poskusov tekmecev, ki so skušali klance izkoristiti za zmanjšanje razlike. Nazadnje je razlika celo narasla, zdaj znaša prednost Frooma skoraj dve minuti in pol. Drugi je še vedno Nizozemec Bauke Mollema (+ 2:27), tretji pa Froomov rojak Adam Yates (+ 2:53). 17. etapo je dobil Rus  Ilnur Zakarin, ki je prehitel Kolumbijca Jarlinsona Pantana  Tretji v etapi je bil Poljak Rafal Majka.

"Dal sem vse od sebe. Počutim se odlično, a ta rezultat zame ni presenečenje, saj sem v dirko veliko vložil. Hvala tudi moji ekipi," je v prvem odzivu dejal ruski kolesar, ki prvič nastopa po Franciji in je z današnjo etapno zmago dosegel enega največjih uspehov v karieri.

"Bilo je naporno in vroče, a smo skupaj z ekipo opravili odlično delo. V tretjem tednu Toura se počutim odlično, veliko bolje kot lani," je po etapi dejal Froome, ki je vse bližje tretji zmagi na Touru.

Slabše se je dan končal za enega od četverice Slovencev na Touru. Borut Božič je odstopil, potem ko je dvakrat padel. Kot je sporočila njegova ekipa Cofidis, je po prvem padcu takoj na začetku Božič padel še enkrat na spustu s prelaza Mosses. Pri hitrosti 70 km/h so bile posledice hujše, slovenski kolesar je potolčen in odrgnjen moral odnehati.

Preostali trije Slovenci so še v igri. Danes je bil najboljši Jan Polanc (Lampre-Merida), ki je kot 45. zaostal 20:54 minute, 83. je bil Luka Pibernik (Lampre-Merida), 150. pa Kristijan Koren (Cannondale-Drapac). Skupno je Polanc na 61. mestu, 103. je Pibernik, 163. pa Koren.

V četrtek se bodo kolesarji pomerili v posamični vožnji na čas, kronometer med Sallanchesom in Megevom bo dolg 17 kilometrov.

 

Ne spreglejte