Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
19. 6. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

2

Natisni članek

Mojca Novak Primož Roglič Primož Roglič

Torek, 19. 6. 2018, 4.00

5 let, 10 mesecev

"Primož je resnično topla osebnost in za vsakim moškim stoji uspešna ženska"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

2

Adria Mobil je bila tisti kolesarski klub, v katerem je junak jubilejne 25. kolesarske dirke Po Sloveniji začel pridobivati prave profesionalne kolesarske kilometre, potem ko je presedlal iz smučarskih skokov. Predsednica kluba Mojca Novak je z odprtimi rokami sprejela takratni predlog, da pride v moštvo. Čeprav ni več del kluba, ga bodo imeli v Novem mestu vedno za svojega, zato se je njegovega novega uspeha na dirki Po Sloveniji izjemno razveselila. Izpostavila je tudi organizacijo dirke, ki je bila na zelo visoki ravni. "Vedno so priložnosti, da se stvari izboljšajo," prva dama kluba zre že proti naslednji izvedbi dirke, v Rogličevi zgodbi pa je izpostavila tudi vlogo njegovega dekleta Lore.

Bogdan Fink, organizacijski direktor dirke Po Sloveniji, in Mojca Novak, predsednica Kolesarskega kluba Adria Mobil | Foto: Vid Ponikvar Bogdan Fink, organizacijski direktor dirke Po Sloveniji, in Mojca Novak, predsednica Kolesarskega kluba Adria Mobil Foto: Vid Ponikvar

Jubilejna 25. kolesarka dirka Po Slovenija je bila organizirana na najvišji mogoči ravni. Organizacijski direktor dirke Bogdan Fink in druščina sta pripravila vse, da je na slovenskih tleh kolesarilo rekordnih devet ekip z licenco World Tour.

Zadovoljstvo ob koncu je bilo vidno, a je hkrati tudi obveza, da v prihodnjih letih zadržijo ugled, ki ga ima slovenska kolesarska pentlja.

Sportal Fenomen Roglič ne bo po junaškem pohodu ničesar prepustil naključju #video

"Vedno so priložnosti, da se stvari izboljšajo"

"Uspelo nam je organizirati dirko Po Sloveniji na zelo visoki ravni. Bogdan Fink in druščina so pravi fantje. Jaz sem v ozadju in skočim na pomoč z Adrio Mobil. Tu je še Telekom Slovenije, dame iz STO, drugi sponzorji, ki se nam pridružijo, da lahko vse skupaj finančno izpeljemo. Pravijo, kaj boš delal po višku, ko si na višku. Upam, da sem s tem vse povedala. Dogovorili se bomo, kako naprej. V klubu in Novem mestu kot zibelki kolesarstva imamo produkt, ki je vreden. Upam, da bodo to prepoznali tudi drugi in da se bo uspešna zgodba dirke Po Sloveniji nadaljevala," pravi predsednica Kolesarskega kluba Adria Mobil Mojca Novak.

Primož Roglič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Prva dama kluba poudarja, da bo dirka še boljša: "Vedno so priložnosti, da se stvari izboljšajo. Tudi to je gonilo, da nisi kritičen do okolja, ampak si samokritičen. Da vidiš, koliko priložnosti se ti ponuja. Da jih izboljšuješ. Dirka je zrasla. Imela je vzpone in padce. V zlatem blišču jubileja se je pokazalo, koliko okolje diha z ekipo."

"Ko sem Primoža prvič videla, sem spoznala njegovo srce. Skupaj z Loro sta pravi tandem."

Čeprav na koncu klub Adria Mobil ni pobral osrednjih nagrad, je imela Novakova razlog za zadovoljstvo. Z vsem srcem je privoščila uspeh Primožu Rogliču, ki je bil nekdaj član novomeškega kluba. Pravzaprav se je njegova profesionalna zgodba v svetu kolesarstva začela prav tu - pred vsega petimi leti.

Po Sloveniji 2018, kronometer Lora Klinc Primož Roglič
Trendi Kako je biti dekle vrhunskega športnika? Odvisno od perspektive ...

Leta 2013 je nekdanji smučarski skakalec prišel v novomeški klub in po dobrih dveh letih že osvojil dirko Po Sloveniji. Po veliki zmagi je prestopil v nizozemski LottoNL Jumbo, kjer prav tako žanje uspehe. Zadnji je bila ponovna zmaga na dirki Po Sloveniji, ki je bila zanj odlična priprava za sloviti Tour de France.

"Moram še povedati, da za vsakim moškim stoji uspešna ženska. In Lora je prava dama. Lahko sta srečna, da imata drug drugega." | Foto: Vid Ponikvar "Moram še povedati, da za vsakim moškim stoji uspešna ženska. In Lora je prava dama. Lahko sta srečna, da imata drug drugega." Foto: Vid Ponikvar

"V slovenskem prostoru smo imeli sušo glede kolesarjev. Tisti, ki so bili talenti, so šli v svet. Takrat so mi rekli, da drugih kolesarjev za sestavo ekipe nimamo in da je pred vrati skakalec. Ko sem Primoža prvič videla, sem spoznala njegovo srce. Resnično topla osebnost je. Zelo zanesljiv, predan. Sledi svojim idealom. Vesela sem, da imava od prvega trenutka lep odnos, kar kaže, da ga nič ne more spremeniti. Z izkušnjami se bo kot oseba le še nadgradil. Ko smo vsi videli, da je iz pravega testa, in je odšel v svet, smo ohranili lepe odnose. Nenehno ga spremljam. Čestitam mu in vedno odgovori. Povezujejo naju nepozabni trenutki. Moram še povedati, da za vsakim moškim stoji uspešna ženska. In Lora je prava dama. Lahko sta srečna, da imata drug drugega. Krasen tandem sta. Upam, da jima bo šlo skozi življenje kot po loju. Naj traja uspeh, ki je prigaran, čim dlje," je prvi stik z Rogličem razložila predsednica kluba.

Sportal Kjer je volja, tam je pot: Primož Roglič je živ primer tega

"Primož ve, od kod prihaja"

Pred tremi leti jo je Roglič po prvi zmagi na dirki Po Sloveniji celo nekoliko ostrigel, saj je bila takšna stava. Rogla sicer ni pretirano zarezal v lase, se pa je pred koncem letošnje dirke z Novakovo pošalil, naj v Novo mesto prinese napravo za striženje las, saj je bilo po kraljevski etapi jasno, da bo spet osvojil dirko Po Sloveniji.

Primož Roglič je šampionsko opravil tudi v kraljevski etapi dirke Po Sloveniji. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Primož Roglič je šampionsko opravil tudi v kraljevski etapi dirke Po Sloveniji. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Čudovit dogodek ob koncu jubilejne dirke. Primož Roglič je naš kolesar. Nekateri pravijo, da sem mama. Tu imam sinove. Primož je zagotovo eden izmed njih. Nepozabni trenutki so že bili, ko je prišel v klub. Z našo podporo se je razvijal v eminentnega in velikega šampiona. Šampiona po rezultatih in šampiona po osebnostnih lastnostih. Primož ve, od kod prihaja. Pravi Slovenec je. Pravi prijatelj. To dokazuje to, koliko ljudi je bilo na dirki iz njegovega kraja in koliko iz Novega mesta, ki ga je posinovilo. Prava zvezda je," je za konec dejala Novakova, ki jo skupaj z organizacijskim direktorjem dirke Bogdanom Finkom zdaj čaka analiza dirke, nato pa se bodo postavili načrti za leto 2019, ko bo pri nas na sporedu 26. kolesarska pentlja.

Boštjan Mervar
Sportal Nekdanji trener najbolj vročega slovenskega kolesarja je v strojništvu ujel zadnji vlak
Ne spreglejte