Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 8. 2017,
16.44

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sobota, 12. 8. 2017, 16.44

6 let, 8 mesecev

Wellensu etapa, Dumoulinu vodstvo na BinckBank Touru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tim Wellens | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Belgijec Tim Wellens je zmagovalec predzadnje, šeste etape kolesarske dirke BinckBank Tour, skupno vodstvo pa je z drugim mestom v današnji etapi med Riemstom in Houffalizejem, dolgi 203,7 kilometra, prevzel Nizozemec Tom Dumoulin.

Wellens in Dumoulin sta v cilj prišla s 17 sekundami prednosti pred skupino petih kolesarjev, med njimi je bil najhitrejši Belgijec Jasper Stuyven, četrto mesto je osvojil olimpijski prvak Greg van Avermaet. V prvi deseterici je sicer končalo kar šest Belgijcev.

Dumoulin v zadnjih metrih ni napadal Wellensa, saj se je zavedal, da mu je Belgijec pomagal do prevzema skupnega vodstva. Z drugim mestom je prevzel majico vodilnega in ima pred zadnjo etapo štiri sekunde prednosti pred današnjim zmagovalcem. Tretji je van Avermaet, zaostaja 46 sekund.

Smolo je imel v današnji razgibani etapi Slovak Peter Sagan. Dobrih 20 kilometrov do konca je napadel, s seboj potegnil Wellensa, a hitro ugotovil, da ima težave s kolesom. Moral je menjati sprednji obroč in hitro je ostal daleč zadaj.

Sprva je nadoknadil nekaj sekund v primerjavi z vodilno dvojico, a je hitro tudi ugotovil, da mu nihče v skupini, v kateri se je znašel, ne želi pomagati, zato se je vdal, s tem pa pokopal upe po skupni zmagi.

Pred današnjo etapo je bil drugi, tri sekunde za Nizozemcem Larsom Boomom, ki je prišel do cilja v skupini s Saganom.

S to skupino je kolesaril tudi Slovenec Jan Polanc, kolesar UAE Emirates je bil na koncu 23. Zaostal je 1:49 minute. Luka Pibernik (Bahrain-Merida) je končal na 73. mestu z zaostankom 14:48 minute. Marko Kump (UAE Emirates) je osvojil 115. mesto z zaostankom 21:08 minute. Grega Bole (Bahrain-Merida) je prišel do cilja s 23:09 minute zamude, kar je bilo dovolj za 144. mesto. David Per (Bahrain-Merida) ni prišel do cilja.

Skupno je od Slovencev najvišje Pibernik na 60. mestu, Polanc je 69., Bole 120., Kump pa 132.

Ne spreglejte