Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 3. 2024,
17.22

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Kolesarstvo VN Nove Gorice in Vipavske doline Mattia Negrente Tilen Finkšt

Četrtek, 21. 3. 2024, 17.22

1 mesec, 1 teden

VN Nove Gorice in Vipavske doline

Italijan najhitrejši v Novi Gorici, Finkšt znova na stopničkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Tilen Finkšt | Tilen Finkšt je na VN Nove Gorice in Vipavske doline zaostal le za dvema tekmecema. | Foto Vid Ponikvar

Tilen Finkšt je na VN Nove Gorice in Vipavske doline zaostal le za dvema tekmecema.

Foto: Vid Ponikvar

Italijan Mattia Negrente (Astana Qazaqstan Development) je zmagovalec 3. kolesarske velike nagrade Nove Gorice in Vipavske doline (155 km). Tako kot lani je na tretjem mestu preizkušnjo končal najboljši Slovenec Tilen Finkšt (Adria Mobil).

Tadej Pogačar
Sportal Ciljni šprint Nizozemcu, Pogačar mirno ubranil majico vodilnega

V razgibanem zaključku s štirimi krogi v Novi Gorici je sicer prišlo do sprinta manjše skupine, a je le malo do tretje zaporedne zmage na slovenskih tleh zmanjkalo Poljaku Marcinu Budzinskemu. Zmagovalca nedeljske VN slovenske Istre in torkove VN Brda-Collio so ujeli vsega 25 m pred ciljem, zaradi česar je Poljak ostal brez mesta na odru za zmagovalce na četrtem mestu.

Največ moči je imel v sprintu Mattia Negrente, ki je tesno ugnal rojaka Lorenza Confortija (VF Group-Bardiani CSF-Faizane).

Tretje mesto je tako kot lani pripadlo Tilnu Finkštu. "Kasneje, ko smo šli proti malim krogom, ki so zelo tehnični, je bilo kar napeto. Vsak položaj v skupini je bil pomemben pred klancem v krogu. Fantje so opravili super delo, bili smo v osredju. Tudi s tretjim mestom smo lahko zadovoljni," je po dirki v spletnem prenosu Slovenske turistične organizacije dejal Finkšt.

Tilen Finkšt je bil tretji na VN Nove Gorice in Vipavske doline tudi lani. | Foto: Sportida Tilen Finkšt je bil tretji na VN Nove Gorice in Vipavske doline tudi lani. Foto: Sportida

Organizator današnje dirke je bil tako kot v torek novogoriški kolesarski klub mebloJOGI Pro Concrete. Kolesarji so se iz Kromberka najprej podali v Vipavsko dolino, kjer je bilo na vrsti pet razgibanih krogov, nato pa so se odpravili na pot v Novo Gorico, kjer so jih čakali še štirje krajši, šestkilometrski krogi z vzponom na Rafut.

Na startni listi je bilo pet slovenskih ekip ter skupno 23 domačih kolesarjev. Le Finkšt je končal v najboljši deseterici.

V nedeljo bo za konec četverčka marčevskih enodnevnih mednarodnih dirk na slovenskih tleh na vrsti še velika nagrada Adrie Mobila v okolici Novega mesta. Lansko zmago bo branil prav 26-letni Finkšt.

Ne spreglejte