Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 3. 2008,
16.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 3. 2008, 16.27

8 let

Valjavec odličen peti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za kolesarji na 43. kolesarski dirki Tirreno-Adriatico je 6. etapa. Novo zmago je vknjižil Oscar Freire. Tadej Valjavec peti v etapi, Cancellara zadržal vodstvo.

Šesta, 196 kilometrov dolga etapa, je bila odločilna za kolesarje, ki so uvrščeni pri vrhu skupnega seštevka. V zaključku etape so morali kolesarji kar petkrat opraviti s 3,7 kilometra dolgim vzponom v Castelfidardo, kjer je bil cilj etape. Današnja etapa je bila zadnja, v kateri bi lahko še prišlo do sprememb v skupnem seštevku. Jutri bo na sporedu zadnja etapa, v kateri lahko pričakujemo ciljni šprint glavnine.

V zaključku etape je bilo v begu 11 kolesarjev od katerih so v zaključku v ospredju ostali le še trije. Bertollini, Kirijenka in Lastras so bili ujeti le kilometer pred ciljem. Takoj je sledil napad Gasparotta, kateremu je lahko sledil le Fabian Cancellara. Njuno taktiziranje je bilo dovolj, da sta zapravila prednost, ki bi zadostovala za morebitno etapno zmago katerega izmed njiju.

Glavnina (skupina 20. kolesarjev) ju je ulovila v ciljnem šprintu v katerem se je ponovno izkazal Oscar Freire. Španec je po njemu znanem receptu mimo Pozzatta švignil v zadnjih metrih etape. Odličen peti je ciljno črto prečkal Tadej Valjavec, ki je bil 200 metrov do cilja še za kolesom Freireja. Vsekakor sijajen rezultat Besničana, ki je na dirko prišel trenirat. Po njegovih besedah je do te dirke opravil 40 odstotkov manj treninga kot v enakem obdobju lani. Letos vse stavi na Tour.

''Zadovoljen sem s petim mestom. Odlično sem se počutil in tudi noge sem imel močne. Nekoliko sem razočaran, da ima kolesar, ki je kot 31. prečkal ciljno črto isti čas kot zmagovalec. To se na Touru ne more zgoditi, a se ne oziram na to kaj delajo sodniki,'' je za Sportal povedal Tadej Valjavec, ki bi ob poštenem ravnanju sodnikov v skupnem seštevku prehitel vsaj Alessandra Ballana.


Rezultati 6. etape, Civitanova Marche - Castelfidardo, 196 km:

1. Oscar Freire (Špa) Rabobank 4;46:44 2. Filippo Pozzato (Ita) Liquigas 3. Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes 4. Giovanni Visconti (Ita) Quick.Step 5. Tadej Valjavec (Slo) Ag2r-La Mondiale 6. Thomas Lövkvist (Šve) High Road 7. Emanuele Sella (Ita) CSF Group Navigare 8. Jose Serpa (Kol) Serramenti PVC Diquigiovanni 9. Niklas Axelsson (Šve) Serramenti PVC Diquigiovanni 10. Markus Fothen (Nem) Gerolsteiner vsi isti čas … 140. Jure Golčer (Slo) LPR Brakes 8:37

Ne spreglejte