Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 6. 2017,
7.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

1

Natisni članek

kbm Peter Prevc Peter Prevc Žiga Papež Po Sloveniji

Petek, 16. 6. 2017, 7.05

6 let, 7 mesecev

24. dirka Po Sloveniji

V Planici "kušnil" Prevca, v Črnem Kalu v opravi kokoške bodril kolesarje #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

1

dirka Po Sloveniji 1 etapa 2017 | Foto vid ponikvar

Foto: vid ponikvar

Žiga Papež, sin nekdanjega vrhunskega kolesarja Sandija Papeža, si je po poljubčku Petra Prevca v Planici in spodbujanju kolesarske elite na italijanskem Giru (v opravi Borata z žarom v roki) včeraj privoščil novo športno potegavščino. Na prvi etapi letošnje dirke Po Sloveniji je - oblečen v kokoško - bodril kolesarje, ki so grizli v črnokalski klanec.

Žiga Papež je znan tudi po umetniškem imenu Papster. Pap je izpeljanka iz njegovega priimka Papež, ki ga je podedoval po očetu Sandiju Papežu, slovitem kolesarju iz Novega mesta, večkratnem jugoslovanskem prvaku v različnih kolesarskih disciplinah in udeležencu olimpijskih iger leta 1988 v Seulu, kjer je v ekipnem kronometru na sto kilometrov osvojil 15. mesto. Širšo javnost je Žiga Papež nase prvič opozoril marca, ko je na sklepnem dejanju smučarskih skokov v Planici preskočil varnostne ograje in popolnoma presenečenemu Petru Prevcu pritisnil poljub na lice.

Takrat je povedal, da s potezo ni mislil nič slabega, da je šlo za zabavo in popestritev dogajanja, ni pa skrival niti tega, da je z izpostavitvijo v enem najbolj gledanih terminov letošnje zime želel pridobiti pozornost sponzorjev.

Poljub, s katerim je marca letos v Planici presenetil Petra Prevca. | Foto: Vid Ponikvar Poljub, s katerim je marca letos v Planici presenetil Petra Prevca. Foto: Vid Ponikvar

Žiga Papež Peter Prevc | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Cukanje za rokav in kandidatura za stolček Boruta Pahorja

Komik iz Rateža pri Otočcu slabe tri mesece pozneje priznava, da sponzorjev ni dobil, je pa s šalo pridobil drugačno pozornost, predvsem je postal prepoznaven: "Ljudje so me dejansko videli." To se kaže tudi v obliki cukanja za rokav na ulici in željah po fotografiranju, navsezadnje pa tudi v podpori njegove kandidature za predsednika države.

Diplomant fakultete za šport in magister menedžmenta na ekonomski fakulteti poudarja, da ideja ni zrasla na njegovem zelniku, pač pa gre za pobudo prijateljev. Zanikal je namigovanja, da je bil famozni poljub v Planic namenjen tlakovanju poti do predsedniške kandidature.

Za opazno predstavitev je Papež poskrbel tudi na 19. etapi letošnje Dirke po Italiji s ciljem v Piancavallu, kjer je za humoristični vložek, ki so ga zavrteli tudi med prenosom na Eurosportu, poskrbel v kopalkah v stilu Borata in žarom v roki. | Foto: Osebni arhiv Za opazno predstavitev je Papež poskrbel tudi na 19. etapi letošnje Dirke po Italiji s ciljem v Piancavallu, kjer je za humoristični vložek, ki so ga zavrteli tudi med prenosom na Eurosportu, poskrbel v kopalkah v stilu Borata in žarom v roki. Foto: Osebni arhiv

Od osmega do 22. leta je igral tenis, potem pa zaradi nedoseganja rezultatskih ambicij teniški lopar postavil v kot. | Foto: Osebni arhiv Od osmega do 22. leta je igral tenis, potem pa zaradi nedoseganja rezultatskih ambicij teniški lopar postavil v kot. Foto: Osebni arhiv

Kokoški, ki sta spodbudili (na)smeh

Včeraj je mladi Dolenjec, ki je večji del življenja v roki vihtel teniški lopar (od tekem za ATP se je zaradi nedoseganja rezultatskih ambicij poslovil leta 2016, a bo letos še nastopil na univerzijadi), znova pritegnil pozornost.

Na črnokalskem klancu je s prijateljem od glave do pet odet v opravo kokoške tekel s kolesarji in jih spodbujal. "Bili so naju iskreno veseli," je povedal. "Tudi ubežniki so se nasmejali, pa čeprav jih je le nekaj metrov ločilo od pomembnega dela dirke, letečega cilja, nekateri so se celo dvignili s sedeža in nama mahali v pozdrav," je pripovedoval mladenič, ki je od nekdaj rad kolesaril, a nikoli profesionalno.

Zakaj se je odločil za opravo kokoške?

Ker je kolesarska dirka Po Sloveniji dirka okoli "kokoške," je utemeljil odločitev.

Še ga bomo videvali

Na 24. kolesarski dirki Po Sloveniji predsedniški kandidat, ki že od 12. leta živi in uspešno kroti diabetes tipa 1, predstavlja pa se s sloganom Vrnimo Sloveniji nasmeh!, še ni rekel zadnje besede. Na vsaki etapi bo zakuhal nekaj novega, nekaj, kar bo zabavalo ljudi, dogajanje pa bo strnil tudi v videoobliki in delil na enem od svojih kanalov.

Frutabela | Foto:

Telekom Po Sloveniji | Foto:

Ne spreglejte