Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 11. 2011,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Thomas Dekker

Sobota, 12. 11. 2011, 21.49

8 let

V novih ekipah tudi Dekker, Haas, Possoni in Anacona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sedemindvajsetletni nizozemski kolesar Thomas Dekker naj bi bil po poročanju nizozemskih medijev zelo blizu podpisu enoletne pogodbe z ameriško ekipo Garmin-Cervelo.

Dekker, ki se je 1. julija letos vrnil v kolesarsko karavano, po prestani dvoletni prepovedi nastopanja zaradi dopinga, je od 1. avgusta nastopal za ekipo Chipotle. Slednja spada pod okrilje ekipe Garmin-Cervelo in naj bi v njej nastopali mladi in talentirani kolesarji. V sredini septembra je Dekker dosegel zmago na enodnevni dirki druge kategorije Duo Normand v Franciji. Nizozemski časnik De Telegraaf je poročal, da naj bi Dekker v pričetku prihajajočega tedna odpotoval v Teksas na skupne priprave kolesarjev ekipe Garmin-Cervelo.

Po pisanju časnika naj bi bil menedžer ekipe Jonathan Vaughters pripravljen z nekdanjim zmagovalcem dirke od Tirenskega do Jadranskega morja ter dirke po Romandiji, podpisati enoletno pogodbo. Prihodnji četrtek bo v Boulderju v Koloradu tudi uradna predstavitev kolesarjev ekipe Garmin-Cervelo za prihodnjo sezono. Zadnji potrjeni član ekipe je tudi dvaindvajsetletni Avstralec Nathan Haas (Genesys Wealth Advisers), ki je pred manj kot mesecem dni slavil na etapni dirki Jayco Herald Sun Tour ter na enodnevni dirki ekstra kategorije Japan Cup. Ekipa Garmin-Cervelo je ena izmed osmih ekip, ki imajo s strani Mednarodne kolesarske zveze že potrjeno Pro Team licenco za prihodnjo sezono.

Poleg Dekkerja in Haasa sta novo ekipo našla tudi Italijan Moris Possoni (Sky) in triindvajsetletni Kolumbijec Winner Andrew Anacona Gomez (Caparrini Le Village Vibert). Oba bosta v prihodnji sezoni člana italijanske ekipe Lampre-ISD, kar je že potrdil menedžer ekipe Giuseppe Saronni. Possoni je zadnji dve sezoni nastopal za ekipo Sky in je bil eden izmed pomembnejših pomočnikov Bradleya Wigginsa in Christopherja Frooma na letošnji dirki po Španiji. Anacona Gomez je letos nastopal za italijansko ekipo Caparrini in osvojil drugo mesto v skupnem seštevku etapne dirke Giro Bio. Poleg njiju so ekipo Lampre-ISD pred pričetkom prihodnje sezone okrepili še Davide Cimolai (Liquigas-Cannondale), Simone Stortoni (Colnago-CSF Inox), Davide Vigano (Leopard-Trek), Mattia Cattaneo (Trevigiani), Matteo Rabottini (Farnese Vini-Neri Sottoli) in Alberto Ongarato (Vacansoleil-DCM). Ekipo je zapustil Slovenec Simon Špilak, ki bo prihodnji dve sezoni član ekipe Katjuša.

Novo ekipo je našel še en Kolumbijec. Mauricio Ardila, ki je v svoji karieri nastopal za ekipe Marlux (2002-2003), Chocolade Jacques (2004), Davitamon-Lotto (2005), Rabobank (2006-2010) in Geox-TMC (2011), bo v prihodnji sezoni član ekipe Colombia-Coldeportes.

Ne spreglejte