Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 3. 2017,
15.20

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Novo mesto velodrom

Petek, 10. 3. 2017, 15.20

7 let, 1 mesec

V Novem mestu smeli načrti za ureditev tamkajšnjega velodroma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
velodrom Češča vas

V Mestni občini Novo mesto, kjer so ureditev in prenovo dobrih 20 let starega kolesarskega velodroma v Češči vasi uvrstili med prednostne projekte, načrtujejo širitev njegove namembnosti in pokritje objekta.

Makovec Brenčičeva je ob obisku povedala, da se na omenjenem ministrstvu problematike velodroma zavedajo. Glede na njegov potencial podpirajo razmišljanje o širitvi njegove uporabe na druge športne panoge, sicer pa bo vlada za urejanje športne infrastrukture namenila nekaj dodatnega denarja.

Obeta se več razpisov

Tako bo v kratkem objavila več konkurenčnih razpisov, pri katerih pričakujejo, da se bo s projektom velodroma nanje prijavila tudi novomeška občina. Za omenjene projekte bodo na ravni celotne države letos in prihodnje leto skupaj namenili 3,4 milijona evrov. Ker ne gre za veliko vsoto, je Makovec Brenčičeva še opozorila na pomen kakovostno pripravljenih projektnih prijav.

Kot je zagotovil župan Gregor Macedoni, so na novomeški občini že dlje pripravljeni in čakajo na razpis. Sicer pa naj bi velodrom preuredili in nadgradili v vadbeni center za kolesarstvo, atletiko in triatlon.

Projekt so razdelili na tri dele. Naložba naj bi dosegla 2,5 milijona evrov, pokritje velodroma pa bi jo podražilo za dodati milijon. Občina pri prvih dveh naložbenih delih ob 1,8 milijona evrov lastnega denarja računa na pomoč razpisnih sredstev ministrstva za izobraževanje znanost in šport ter fundacije za šport, za šotorsko pokritje pa naj bi poiskali koncesionarja.

Ambiciozni načrti

Ob dvorani za približno 500 gledalcev, ki naj bi jo zgradili po tovrstnih mednarodnih zahtevah, občinsko vodstvo predvideva kasnejšo gradnjo plavalnega bazena, celotna ponudba pa naj bi omogočila delovanje vadbenega centra, ki bi v trikotniku Dunaj–Beograd–Milano zapolnil tovrstno praznino, je še povedal župan.

Leseni velodrom v Češči vasi pri Novem mestu so zgradili zaradi potreb tamkajšnjega mladinskega svetovnega prvenstva v kolesarstvu leta 1996.

Ministrstvo za obrambo je tamkajšnje zemljišče leta 2013 predalo novomeški občini, ki mu je v zameno izročila več občinskih zemljišč na območju novomeške Vojašnice Franca Uršiča.

Novomeška občina, ki si več let prizadeva za pokritje, prenovo in širšo uporabnost velodroma, se je na razpis fundacije za šport lani prijavila s projektom njegovega pokritja.

Ne spreglejte