V četrtek pričetek evropskega prvenstva

Od četrtka do nedelje bo na Nizozemskem potekalo evropsko prvenstvo v kolesarstvu za mlajše člane in mladince v moški in ženski konkurenci. Na prvenstvu bo nastopilo 11 Slovencev.
V četrtek pričetek evropskega prvenstva

Na prvenstvu naj bi po podatkih Evropske kolesarske zveze nastopilo kar 730 kolesarjev in kolesark iz štiriintridesetih evropskih držav. Med njimi bo tudi enajst Slovencev oziroma pet mlajših članov, pet mladincev ter mladinka. Najprej bodo v četrtek in petek na sporedu posamični kronometri, medtem ko bodo cestne dirke na sporedu v soboto in nedeljo. Prvenstva se ne bo udeležil Jan Polanc, ki se pripravlja za nastop na dirki pokala narodov Tour de l'Avenir ter svetovno prvenstvo. ''Verjamem, da mladinca Otoničar in Mohorič lahko posežeta zelo visoko, saj sta v odlični formi. Trasa cestne dirke je ravna. Razplet dirk bo krojil veter in tehnična zahtevnost trase. Pri mlajših članih ima vsa peterica možnost, da doseže dober rezultat,'' je ob odhodu na prvenstvo za Sportal povedal selektor slovenske članske reprezentance Martin Hvastija.

Medtem ko dosežki Slovencev na lanskem prvenstvu niso bili dobri, se toliko rajši spominjamo prvenstev leta 2009 in 2010. Leta 2010 je na prvenstvu v turški Ankari naslov evropskega prvaka na cestni dirki med mladinci osvojil Blaž Bogataj. Med mlajšimi člani je Marko Kump na cestni dirki osvojil 7. mesto. V kronometru sta takrat nastopila Blaž Jarc med mlajšimi člani (16. mesto) in Jan Polanc med mladinci (24. mesto). Leta 2009 je cestno dirko mlajših članov na 8. mestu končal Blaž Furdi, medtem ko je bil Klemen Michelizza 20. na dirki pri mladincih. V kronometru je Jarc zasedel 10. mesto med mlajšimi člani, medtem ko je Pavel Gorenc zasedel 35. mesto pri mladincih.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}