Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
18.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 18.22

8 let

Trojna zmaga kolesarjev Astane, Golčer odličen 10.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Belgijec Kevin Seeldraeyers je zmagal tudi 2. etapo 65. kolesarske dirke po Avstriji (2.HC) in ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke. Jure Golčer je zasedel 10. mesto v etapi.

Tudi v ponedeljek je bila tako kot prvi dan na sporedu etapa s ciljnim vzponom. Kolesarji so morali opraviti s 157 kilometrov dolgo etapo, ki se je končala s ciljnim vzponom na Kitzbuheler Horn. Pred tem so morali še prek dveh kategoriziranih vzponov 3. in 4. kategorije.

Kmalu po pričetku etape je glavnina dovolila pobeg trem kolesarjem. Federico Canuti (Cannondale), Alessandro Malaguti (Androni-Giocattoli) in Harald Totschnig (Tirol) so si hitro prikolesarili več kot šest minut prednosti pred glavnino.

A slednja se je pričela manjšati in je ob pričetku slabih osem kilometrov dolgega ciljnega vzpona znašala dobri dve minuti. Avstrijski veteran Totschnig je bil dobre tri kilometre do cilja ujet kot zadnji ubežnik. V prvi skupini je bilo takrat še petnajst kolesarjev. A takrat so pedala na polno pohodili kolesarji Astane, ki so tokrat deklasirali tekmece.

Že druge zaporedne etapne zmage na dirki se je veselil Kevin Seeldraeyers, medtem ko sta trojno zmago kolesarjev Astane dopolnila Aleksander Djačenko in Fabio Aru, ki sta zasedla 2. in 3. mesto.

Najboljši Slovenec je bil zopet Jure Golčer, ki je etapo končal na 10. mestu. V skupnem seštevku je napredoval na 12. mesto. Etapo so končali tudi preostali trije Slovenci. "V ekipi garamo za Zoidla in Kvasino, ki sta naša najboljša kolesarja. Dirka je za kolesarje, ki so odlični pri kolesarjenju v klanec. Vsekakor pa smo v prvih dveh etapah potrdili, da nismo zaman tako visoko na lestvici v ekipni razvrstitvi točkovanja dirk evropskega koledarja," je po etapi za Sportal povedal Matej Marin. Astana ima v lasti vse majice na dirki. Seeldraeyers je vodilni v skupnem seštevku dirke, po točkah in na gorskih ciljih. Fabio Aru ima v lasti belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Ne spreglejte