Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 3. 2020,
9.32

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Koronavirus

Sreda, 4. 3. 2020, 9.32

4 leta, 2 meseca

Koronavirus meša štrene

Pogačar ostal brez dirke, Ullisi zamudil rojstvo otroka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Tadej Pogačar | Tadej Pogačar bo moral zaradi preventivnih ukrepov, namenjenih preprečitvi širjenja novega koronavirusa, izpustiti dirko Pariz–Nica. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Tadej Pogačar bo moral zaradi preventivnih ukrepov, namenjenih preprečitvi širjenja novega koronavirusa, izpustiti dirko Pariz–Nica.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Preventivni ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa iz dneva v dan krčijo športni razpored in spreminjajo načrte športnikov, tudi kolesarjev. Tako je že jasno, da bo moral Tadej Pogačar, ki z ekipo UAE Emirates iz preventivnih razlogov ostaja v Abu Dabiju, izpustiti tekmo Pariz–Nica, ki je na sporedu to nedeljo, ekipi svetovne serije EF Pro Cycling in Israeli Start-Up Nation pa sta tik pred odpovedjo nastopanja v Italiji in Franciji. Pogačarjev ekipni tovariš DFiego Ullisi zaradi karantene zamudil rojstvo hčerke.

Abu Dabi - bolnišnica
Sportal V ZAE še šest obolelih, povezanih z dirko, med njimi ni Slovencev

Iz ekipe Tadeja Pogačarja UAE Emirates, ki še vedno prostovoljno ostaja v Abu Dabiju, so včeraj sporočili, da so v Združenih arabskih emiratih, kjer so nastopali na Dirki po UAE, odkrili šest novih primerov okužbe z novim koronavirusom, Gazzetta dello Sport pa je danes v tiskani izdaji sporočila, da gre za 12 primerov. To je potrdil italijanski ambasador v ZAE Nicola Lener.

Ullisi zaradi karantene zamudil rojstvo otroka

Diego Ullisi je zaradi karantene zamudil rojstvo svojega drugega otroka. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Diego Ullisi je zaradi karantene zamudil rojstvo svojega drugega otroka. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
In če kolesarji razmišljajo, kakšne tekmovalne priložnosti zamujajo v teh dneh, je Pogačarjev ekipni kolega Diego Ullisi zamudil še bolj pomembno izkušnjo. Zaradi karantene ni mogel prisostvovati rojstvu drugorojenke Ane.

Ullisi, sicer zmagovalec lanskoletne dirke Po Sloveniji, je preko družbenih omrežij sporočil, da se žena in hči počutita dobro in si zaželel, da bi ju lahko čim prej objel.

Benvenuta Anna!!!!! Il parto è andato benissimo stanno entrambe bene!! Non vedo l ora di abbracciare le mie donne!! Arianna Lia Anna ❤️❤️❤️ pic.twitter.com/q7WOekkDrX — Diego Ulissi ★★★ (@DiegoUlissi) March 3, 2020

V karanteni (v četrtem nadstropju hotela Crowne Royal Plaza v Abu Dabiju) prav tako ostajajo tudi kolesarji in spremljevalno osebje moštev Cofidis, ti so na spletu objavili hudomušen posnetek kratkočasenja in treniranja na hotelskih hodnikih, Groupama – FDJ in Gazproma, ki jih čaka še tretji test za prisotnost novega koronavirusa.

Kolesarji Cofidisa, ki so v hotelski karanteni, so se znašli po svoje #video

Pogačar je sicer še vedno naveden na štartni listi za dirko Pariz–Nica, ki bo na sporedu to nedeljo, a je športni direktor njegovega moštva Andrej Hauptman za Delo potrdil, da Pogačarja na dirki ne bo. To pomeni, da odpade tudi prvi slovenski "obračun" med Pogačarjem in prvim kolesarjem sveta Primožem Rogličem, v tej sezoni.

Mezgečeva ekipa izpušča evropske dirke

Avstralsko kolesarsko moštvo Mitchelton Scott, katerega član je tudi Slovenec Luka Mezgec, je potrdilo, da bo zaradi nevarnosti okužbe z novim koronavirusom izpustilo več dirk po Evropi, vključno s preizkušnjama Pariz-Nica in Milano-San Remo.

"Mi, zdravniška služba, imamo dolžnost, da ščitimo zdravje naših tekmovalcev in drugega osebja," so dejali pri ekipi, katere glavna zvezdnika sta dvojčka Adam in Simon Yates.

Ekipa bo tako izpustila dirke med 4. in 22. marcem v Italiji (Strade Bianche, GP Industria, od Tirenskega do Jadranskega morja, Milano-San Remo, Trofeo Binda), Franciji (Pariz-Nica), Belgiji (Nokere) in na Nizozemskem (Ronde van Drenthe).

Crowne Plaza Abu Dhabi | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Pri EF kolesarsko zvezo zaprosili za odstop od dirk v Italiji

Ekipe se medtem odločajo, kakor najbolje znajo. Tako je na primer moštvo EF Pro Cycling Mednarodno kolesarsko zvezo (Uci) zaprosilo, ali lahko odstopi od prihajajočih italijanskih dirk Strade Bianche, Milan–San Remo in Tirreno–Adriatico, poroča Wall Street Journal, ki je pridobil kopijo pisma, naslovljenega na Uci.

Ameriško moštvo je kljub napovedi RCS Sport, ki vodi organizacijo dirk, da bodo kolesarske preizkušnje v naslednjih tednih nemoteno potekale, zaprosilo najvišji organ kolesarstva, da jim ugodi prošnjo o nenastopanju na italijanskih tleh.

"Menimo, da je najbolje upoštevati nasvete in poskrbeti za zdravje našega osebja ter kolesarjev ter preprečiti morebitno širjenje virusa," so zapisali v pismu, ki ga navaja Wall Street Journal.

"Sporočamo, da bomo sodelovali z vami (Uci, op. p.) pri zagotavljanju varnih dirk in pri morebitnih prestavljenih preizkušnjah z vaše strani," so še zapisali.

Medtem pri moštvu Isreal Start-Up Nation svojim kolesarjem prepuščajo odločitev, ali se bodo udeležili naslednjih dirk. Po poročanju Het Nieuwsblada bodo lahko kolesarji ostali doma, če ne bodo želeli odpotovati v Italijo na tri dirke v prihodnjih dneh ter v Francijo, kjer bo na sporedu preizkušnja Pariz–Nica.

Preberite še:

igor gabrovec
Novice Svetnik Slovenske skupnosti v Italiji ima koronavirus
Koronavirus pes
Novice Hišni ljubljenčki se ne morejo nalesti novega koronavirusa
Krogi vprašaj
Sportal Grki pripravljajo olimpijsko plamenico, Japonci pa …
Paket. Koronavirus.
Trendi Miti o koronavirusu – kaj je res in kaj ne? #video

 

Ne spreglejte