Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 1. 2021,
20.30

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Jumbo-Visma Dylan Groenewegen

Torek, 26. 1. 2021, 20.30

3 leta, 2 meseca

Srhljivo sporočilo za Dylana Groenewegna

Nizozemski šprinter zaradi groženj potreboval policijsko zaščito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Dylan Groenewegen | Nizozemski šprinter Dylan Groenewegen je zaradi groženj moral poiskati policijsko pomoč. | Foto Guliverimage/Getty Images

Nizozemski šprinter Dylan Groenewegen je zaradi groženj moral poiskati policijsko pomoč.

Foto: Guliverimage/Getty Images

Nizozemski sprinter iz ekipe Jumbo-Visma Dylan Groenewegen, ki je zaradi povzročitve nesreče na Dirki po Poljski, v kateri jo je huje skupil rojak Fabio Jakobsen, suspendiran do maja letos, je razkril, da je zaradi številnih groženj, tudi zelo konkretnih, moral poiskati policijsko pomoč.

V intervjuju za nizozemski medij Helden je sprinter Jumbo-Visme Dylan Groenewegen razkril, da mu je zaradi številnih groženj, ki jih dobiva po elektronski pošti, zaradi njih se je za nekaj časa umaknil z družbenih omrežij, policija dodelila posebno spremstvo.

"Nekaj dni po nesreči so bile grožnje tako konkretne in tako resne, da sem moral poklicati policijo. Naslednje dni in tedne je bila policija stalno pred našimi vrati," je povedal in zelo natančno opisal, za kakšne grožnje je šlo.

Sportal Grozljiv padec in boj za življenje

Grozljivo pismo

"Dobival sem na roko napisana pisma, v enem od njih pa je bila celo vrv, zavita v zanko, z dopisom, naj jo uporabim za to, da bom lahko obesil svojega novorojenčka. Ko prebereš nekaj takega in vidiš vrv, si seveda pretresen. Takrat sem se zavedel, da tako naprej enostavno več ne bo šlo. Policija se je na ta pisma takoj odzvala," je povedal.

Priznal je, da so za njim zelo težki meseci. "Seveda se me je vse skupaj močno dotaknilo. Kaj se je pravzaprav zgodilo? Kako je to mogoče? V kakšnem pokvarjenem svetu živimo? Po glavi so mi rojile vse mogoče stvari. V tistem času je bilo že iz postelje vstati izredno težko," je priznal.

Nesreča na lanski Dirki po Poljski ga je hudo zaznamovala, še bolj pa Fabia Jakobsna, ki jo je grdo skupil v nesreči. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nesreča na lanski Dirki po Poljski ga je hudo zaznamovala, še bolj pa Fabia Jakobsna, ki jo je grdo skupil v nesreči. Foto: Guliverimage/Getty Images

Po izteku kazni na Dirko po Madžarski

Groenewegnu se devetmesečna kazen izteče maja letos. Prvič naj bi tekmovalni adrenalin spet okušal na Dirki po Madžarski, na tritedenskih dirkah pa v tej sezoni ne bo nastopal.

Zaradi prezgodnjega rojstva sina je izpustil pripravljalni tabor Jumbo-Visme v Alicanteju v Španiji. Manjka tudi Primož Roglič, ki je zaradi stika z osebo, okuženo z novim koronavirusom, v Monaku v karanteni.  

Preberite še:

Sportal Za nesrečnega Nizozemca vendarle luč na koncu predora
Tom Dumoulin
Sportal Šok pri Jumbo-Vismi: Dumoulin napovedal začasno slovo od kolesarstva
Fabio Jakobsen helikopter
Sportal Povzročitelj grozne nesreče naznanil, kdaj se bo vrnil
Primož Roglič
Sportal Razkrili načrte: Roglič z drugačnim pristopom
Primož Roglič
Sportal Roglič v izolacijo namesto na skupne priprave
Ne spreglejte