Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 1. 2008,
15.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 12. 1. 2008, 15.47

8 let

Spremenjena trasa na Wevelgemu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Organizatorji spomladanske klasične enodnevne kolesarske dirke Gent-Wevelgem bodo spremenili traso letošnje dirke. Vzrok je tlakovani spust s klanca Kemmel.

Letos bodo klanec, kjer je se je lani zaradi padca hudo poškodovalo veliko število kolesarjev, vozili v nasprotni smeri saj je nato spust krajši in bolj položen.

Klanec, ki so ga doslej vozili dvakrat, je bil na sporedu približno 40 kilometrov pred ciljem. Vsekakor je po tem vzponu v ospredju ostala majhna skupina ubežnih kolesarjev, ki se je nato borila za zmago. Direktor dirke Hans de Clercq je dejal: "Nikoli nismo razmišljali, da bi Kemmel umaknili z dirke, kajti Kemmel je znamenitost dirke Gent-Wevelgem. Vendar bomo dirko na ta klanec speljali v nasprotni smeri in bo bolj varno. Da bo pod klanec pripeljala manjša skupina kolesarjev bomo traso speljali skozi vasi Torhout, Ichtegem, Koekelare in Kierken. V tem delu trase bodo morali preko dva kilometra dolgega odseka kock.''

Več možnosti za Božiča

Te spremembe bodo vsekakor dirko naredile nekoliko lažjo. Ubežniki bodo imeli manj možnosti za uspeh in lahko pričakujemo, da se bo o zmagovalcu dirke odločalo v ciljnem šprintu skupine petdesetih kolesarjev. To daje več možnosti Borutu Božiču, katerega ekipa lahko računa na povabilo organizatorjev. Danes sta namreč nova moštvena kolega Božiča postala Steffen Wesemann in David Kopp.

"Prihod Wesemanna v našo ekipo je zame odlična novica in velik plus za ekipo. Vsekakor bomo sedaj veliko lažje dobili povabilo na dirko po Flandriji in dirko Pariz-Roubaix. Mislim, da nas bo v ekipi 16 in pričakujem, da bom lahko nastopil na spomladanskih dirkah v Belgiji,'' je prihod 36-letnega Wesemanna komentiral Borut Božič. Wesemann je namreč leta 2004 zmagal na dirki po Flandriji. Najboljša slovenska uvrstitev na dirki Gent-Wevelgem, ki bo na sporedu 9. aprila je še vedno v lasti Martina Hvastije, ki je leta 2002 zasedel 5. mesto.

Ne spreglejte