Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 6. 2009,
11.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 20. 6. 2009, 11.32

6 let, 7 mesecev

Špilak osvojil Krvavec, Fuglsang očitno Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto je bila na sporedu 3. etapa dirke Po Sloveniji s ciljem na Krvavcu, kamor je najhitreje prikolesaril Simon Špilak v dresu Lampreja. Rumena majica ostaja na plečih Danca Jakoba Fuglsanga.

3. etapa, Lenart - Krvavec

Cilj, Krvavec 174,7 km 1. Simon Špilak (Lampre) 2. Matija Kvasina (Hrv. nacion. ekipa) + 0:41 3. Domenico Pozzovivo (CSF) 0:44 4. Jakob Fuglsang (Team Saxo Bank) isti čas 5. Dario David Cioni (ISD Neri) 1:03 6. Jens Voigt (Team Saxo Bank) 1:12 7. Filippo Savini (CSF) 1:28 8. Gašper Švab (Sava Kranj) 9. Tomaž Nose (Adria Mobil) oba isti čas

400 m - Simon Špilak (Lampre) si je že zagotovil etapno zmago. V ozadju se bije boj za sekunde in drugo mesto.

Zadnji kilometer - Simon Špilak (Lampre) bo očitno osvojil Krvavec.

1,5 km do cilja - Prednost Simona Špilaka (Lampre) je 35 sekund. Za njim kolesari rumena majica Jakob Fuglsang (Team Saxo Bank).

2,2 km do cilja - Simon Špilak (Lampre) v izjemnem ritmu kolesari v klanec. Kot kaže bo slavil etapno zmago.

3 km do cilja - Simon Špilak (Lampre) je na zelo strmem delu vzpona na Krvavec. Čeprav je bilo napovedano slabo vreme, se je ob progi zbralo veliko število gledalcev, kar bo dalo Špilaku le še dodaten zagon do etapne zmage.

3,5 km dio cilja - Prednost Simona Špilaka (Lampre) zanaša 33 sekund.

4 km dio cilja> - Klanec zopet nekoliko strm, vendar očitno še premalo za Simona Špilaka (Lampre), ki daje vse od sebe.

4,7 km dio cilja> - Simon Špilak (Lampre) ima že več kot 200 metrov prednosti pred zasledovalci - Domenico Pozzovivo (CSF), Jens Voigt (Team Saxo Bank), Radoslav Rogina (Hrv. nacion. ekipa), Jakob Fuglsang (Team Saxo Bank) in Dario David Cioni (ISD Neri). Tomaž Nose (Adria Mobil) zaostaja še za dodatnih 100 metrov.

5 km do cilja - Simon Špilak (Lampre) se je odločil za pobeg. Očitno je premočan tekmec za ostale. Njegova prednost znaša 100 metrov.

6 km do cilja - Pobeg Simona Špilaka (Lampre) skupaj z Jakobom Fuglsangom (Team Saxo Bank). Imata 20 metrov prednosti pred Domenicom Pozzovivom (CSF) in Radoslavom Rogino (Hrvaška nacion. ekipa). Za njima sta še 20 metrov Dario David Cioni (ISD Neri) in Jens Voigt (Team Saxo Bank). Nato sledi osameljeni Tomaž Nose (Adria Mobil).

8 km do cilja - V ospredju le še Dario David Cioni (ISD Neri), Jakob Fuglsang (Team Saxo Bank), Jens Voigt (Team Saxo Bank). V težavah sta Tomaž Nose (Adria Mobil) in Gašper Švab (Sava Kranj). Ni pa videti dresa Mitje Mahoriča (Radenska KD Finančna točka)

10 km do cilja - Dario David Cioni (ISD Neri) ima 20 metrov prednosti pred Jensom Voigtom (Team Saxo Bank), Simonom Špilakom (Lampre), Domenicom Pozzovivom (CSF), Tomažem Nosetom (Adria Mobil), Blažem Furdijem (Sava Kranj) in Jakobom Fuglsangom (Team Saxo Bank).

11 km do cilja - Tik pred zaključkom prvega - tri kilometre težke vzopna – se je naredila dodatna selekcija, za katero je poskrbela modra majica – Giovanni Visconti. Trenutno je le še 15 kolesarjev v igri za etapno zmago, med njimi štirje kolesarji ekipe Team Saxo Bank.

13 km do cilja - Na čelu skupine 35 kolesarjev sta tekmovalca Team Saxo Banka Aleksander Kolobnev in Frank Hoj. Za njima je Blaž Furdi iz Save.

14 km do cilja - Glavnina je ujela ubežnika. Na čelu lahko vidimo belo majico za najboljšega mladega kolesarja, rumeno majico Jakoba Fuglsanga. Za enkrat še ni prišlo do nobenega pobega.

14 km do cilja - Ubežnika sta začela vzpon na Krvavec. Nemudoma je odpadel Maciej Bodnar (Liquigas).

15 km do cilja - Še kilometer in pol do pričetka vzpona na Krvavec. Glavnina je že zelo blizu minuti zaostanka za vodilnima.

Leteči cilj, Cerklje na Gorenjskem 161,7 km Alessandro Raisoni (Carmiooro) - 5 točk Maciej Bodnar (Liquigas) – 3 Miha Švab (Adria Mobil) - 1

17 km do cilja - Ubežnika se približujeta Cerkljam na Gorenjskem, kjer bo leteči cilj. Več kot očitno je, da je tempo v glavnin peklenski, saj njuna prednost znaša že manj kot dve minut. Vzpon na Krvavec bosta pričela z minimalno prednostjo.

18 km do cilja - Ubežnika sta že v Zalogu in imata prednost 2:40. Cestišče je suho, kot kaže bo vreme zdržalo za vzpon na Krvavec.

25 km do cilja - Dež je ponehal, je pa v glavnini začela narekovati tempo ekipa Adrie Mobila, ki ima v svojih vrstah aduta v Tomažu Nosetu. Prednost ubežnikov je začela padati. Sedaj znaša 3:30. Poraja se vprašanje, ali ju bo glavnina ujela že pred začetkom vzpona na Krvavec ali v prvih dveh kilometrih. Kaj več najverjetneje ne bosta mogla zdržati.

147 km - Kolesarji so že zagledali Krvavec, ki je v oblakih, vendar jih pred vzponom nanj čaka še leteči cilj v Cerkljah na Gorenjskem. Prednost ubežnikov je sedaj 4:30.

145 km - Prednost ubežnikov počasi kopni, vendar še vedno znaša dobrih pet minut. Trenutno rahlo dežuje.

140 km - 15.35Alessandro Raisoni (Carmiooro) in Maciej Bodnar (Liquigas) se približujeta Kamniku, kjer je bil štart druge etape, njun naskok pred zasledovalci pa znaša 5:31.

129 km - PADEC - 15.28 - Na spustu z gorskega cilja je padel kolesar iz ekipe Motomat Delo revije - Simon Novak.

129 km - 15.27 - Ubežnika sta imela na gorskem cilju prednost 5:45.

15.25 - Kristjan Koren je slavil etapno zmago na etapni dirki Girobio – nekdanji baby Giro d'Italia.

128 km - 15.17 - Ubežnika složno narekujeta tempo. V pomoč jima je veter v hrbet, nekoliko pa jima otežuje vožnjo rahel dež. Temperatura ozračja je 14 stopinj Celzija. Na čelu glavnine še vedno kolesarji ekipe Team Saxo Bank, ki imajo v lasti rumeno majico.

Gorski cilj II. kat., Kozjek 127 km Alessandro Raisoni (Carmiooro) - 6 točk Maciej Bodnar (Liquigas) – 4 Danilo hondo (PSK) - 2

120 km - Po tretji uri vožnje je povprečna hitrost 40,5 km/h, ponovno pa je začelo rahlo deževati.

118 km - 15.03 - Glavnina za ubežnikoma zaostaja 5:30, kolesarji pa se nezadržno približujejo gorskemu cilju Kozjek (664 n.m.v.), zatem pa bo sledil spust.

113 km - 14.55 - Alessandro Raisoni (Carmiooro) in Maciej Bodnar (Liquigas) imata v tem trenutku 5:50 prednosti pred glavnino.

14.54 - Danes slovenski ljubitelji kolesarstva z enim očesom spremljajo tudi dogajanje v Švici, kjer odlično nastopa Tadej Valjavec, ki ima v lasti rumeno majico. Pred slovenskim šampionom pa sta še dve etapi.

106 km - 14.45 - Pred današnjo etapo je bil ubežnik Maciej Bodnar (Liquigas) v skupnem seštevku na 18. mestu in je za vodilnim Dancem Jakobom Fuglsangom zaostajal 5:45, kar pomeni, da je ob trenutni prednosti 6:10 on v virtualni rumeni majici.

104 km - 14.42 - Lani je etapo s ciljem na Krvavcu osvojil Jure Golčer, ki letos ni v tako dobri formi, saj je za štart na slovenski pentlji izvedel tik pred začetkom dirke. Drugi je bil Franco Pelizotti, tretji pa Robert Kišerlovski. Slednji je lani branil barve Adrie Mobila, pravkar pa kolesari na dirki po Švici za špansko ekipo Fuji Servetto. Simon Špilak je bil denimo četrti, Grega Bole pa sedmi, oba pa tudi letos nastopata na dirki Po Sloveniji.

101 km - 14.31 - Temperatura ozračja je 14,5 stopinj Celzija. Čeprav je v Šempetru povsem prenehalo deževati, pa pogled proti Kozjeku (gorski cilj) ni nič kaj prijeten, saj se nad njim zgrinjajo temni oblaki.

14.30 - Od dirke po Sloveniji sta se poslovila Murilo Fischer in Valerio Agnoli (oba Liquigas)

100 km - 14.29 - V Šempetru je povsem prenehalo deževati.

99 km - ODSTOP - 14.28 - Odstopila sta dva kolesarja Liquigasa. Imeni bosta znani kmalu.

92 km - Kolesarji imajo pred seboj prvi in edini gorski cilj te etape - Kozjek (II. kategorija).

90 km - 14.15 - Prednost Alessandra Raisonija (Carmiooro) in Macieja Bodnarja (Liquigas) je 5:30.

Leteči cilj, Celje 88,3 km - 14.14 Alessandro Raisoni (Carmiooro) - 5 točk Maciej Bodnar (Liquigas) - 3 Frank Hoj (Team Saxo Bank) - 1

14.09 - Povprečna hitrost po dveh urah kolesarjenja znaša 41,8 km/h.

83 km – 14.08 - Ubežnika se približujeta letečemu cilju v Celju.

79 km - ODSTOP - 14.01 - Odstopil je nov kolesar hrvaške nacionalne ekipe, in sicer Marjan Perković.

79 km – 14.01 - Vreme se je nekoliko izboljšalo, saj le še rahlo dežuje. Še vedno pa je dvanajst stopinj Celzija. Prednost Alessandra Raisonija (Carmiooro) in Macieja Bodnarja (Liquigas) je slabih šest minut.

78 km - ODSTOP - 14.00 - Tokrat je z dirko Po Sloveniji končal hrvaški reprezentant Deni Baniček.

74 km – ODSTOP - 13.45 - Gregor Gazvoda je prva žrtev današnjih slabih vremenskih razmer - mraza in dežja. Član slovenske nacionalne ekipe ima težave s takšnimi razmerami, kar je potrdil tudi selektor Martin Hvastija.

68 km – 13.45 - Ubežnika sta opravila z vzponom na Stranice in imata pred zasledovalci 6:10 prednosti.

60 km – PADEC - 13.31 Ubežnika imata že skoraj šest minut prednosti pred glavnino, v kateri se je pripetil padec, zaradi katerega je odstopil italijanski kolesar Leonardo Scarselli (ISD Neri).

13.24 - Janko Hrovat je dolgoletni delavec na dirki Po Sloveniji. Njegov glas slišijo gledalci, ki čakajo kolesarje na ciljih posameznih etap. Njegove informacije so dobrodošle, saj z njimi ljubitelji kolesarstva vedo, kaj se na sami trasi dogaja.

13.15 - Alessandro Raisoni (Carmiooro) in Maciej Bodnar (Liquigas) imata sedaj približno šest minut prednosti pred rumeno majico, ki jo nosi Jakob Fuglsang.

Leteči cilj, Slovenska Bistrica 48 km Alessandro Raisoni (Carmiooro) – 5 točk Maciej Bodnar (Liquigas) – 3 Grega Bole (Sloven. nacion. ekipa) - 1

48 km - 13.12 - Ubežnika sta prispela v Slovensko Bistrico in imata konstantno prednost petih minut pred glavnino, v kateri tempo ekipi Team Saxo Bank sedaj pomagajo diktirati še člani Adrie Mobila.

13.01 - Maciej Bodnar (Liquigas) se lahko pohvali z dvakratnim naslovom poljskega prvaka v posamični vožnji na čas med mlajšimi člani.

40 km - 13.00 - Ubežnika složno narekujeta tempo v ospredju. Njuna prednost sedaj znaša 5:15.

36 km - 12.55 - Glavnina za ubežnikoma zaostaja 5 minut. Maciej Bodnar (Liquigas) je dobil priložnost za nastop na dirki Po Sloveniji, potem ko je njegov klubski kolega Vicenco Nivali odpovedal sodelovanje.

12.48 - Trikrat je bil do sedaj štart ene od etap na dirki Po Sloveniji v Lenartu (leta 2003 je bil nato cilj etape v Ljubljani – zmagal je Aldo Ino Ilešič. Leto kasneje pa je potekala od Lenarta do Beljaka, v kateri je slavil zmago Mitja Mahorič)

31 km - Prednost se še vedno nekoliko povečuje, še vedno pa močno dežuje.

28 km - Alessandro Raisoni (Carmiooro) in Maciej Bodnar (Liquigas) imata že 3:45 prednosti.

26 km - Ubežnika sta že zapustila Ptuj.

20 km - Temperatura ozračja je 12 stopinj Celzija, ubežnika pa imata 1:40 prednosti. V glavnini so v ospredju kolesarji Tema Saxo Banka, ki imajo v lasti rumeno majico (Jakob Fuglsang).

16 km - Alessandro Raisoni (Carmiooro) in Maciej Bodnar (Liquigas) imata 50 sekund prednosti.

12 km - 12.22 - V ospredju sta le še dva kolesarja - Alessandro Raisoni (Carmiooro) in eden izmed kolesarjev Liquigasa. Prednost je že večja od pol minute.

9 km - 12.18 - Medtem je glavnina že ulovila štiri ubežnike, je ponovno uspel pobeg trem kolesarjem. Njihova prednost pred rumeno majico je 200 metrov.

5 km - POBEG - 12.11 Glavnini so pobegnili Murilo Fischer (Liquigas), Petr Bencik (PSK), Rok Jerše (Motomat Delo revije) in Vladimir Kerkez (Sava Kranj)

12.10 - Glavnina je močno razpotegnjena, hitrosti pa so maksimalne. Kolesarjem nagaja dež.

Štart, Lenart – 12.04 - Temperatura ozračja je 12,5 stopinj Celzija. Zaradi slabega vremena so organizatorji skrajšali današnjo etapo, in sicer na 174,7 km. Cilj te etape bo na istem mestu kot lani v etapi z vzponom na Krvavec, čeprav so želeli pripeljati kolesarje še po makadamski cesti povsem do gorenjskega zimskega smučarskega središča.

12.05 - Tako kot lani je tudi današnja etapa s ciljem na Krvavec deževna in poteka v hladnem vremenu.

12.03 - Kolesarje danes čakajo trije leteči cilji v Slovenski Bistrici, Celju in Cerkljah na Gorenjskem ter en gorski na Kozjeku.

12.00 - Začetek zaprte vožnje v Lenartu. Kolesarji bodo odpeljali le en krog po Lenartu, predvidena sta bila dva.

Tretja etapa na dirki Po Sloveniji bo ponovno pisana na kožo hribolazcem, saj kolesarje povsem ob zaključku trase čaka vzpon na Krvavec, ki pa jih bo tako kot lani pričakal v slabem vremenu.

Ne spreglejte