Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
18. 6. 2016,
21.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Po Sloveniji Jure Golčer

Sobota, 18. 6. 2016, 21.00

6 let, 6 mesecev

Slovenski junak dirke Po Sloveniji bo raje tiho

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Verjeli ali ne, najboljši Slovenec na najprestižnejši dirki pri nas je skoraj 39-letni kolesar Adrie Mobila Jure Golčer. Na specifičnem kronometru se je dobro znašel in v skupnem seštevku zadržal peto mesto.

Jure Golčer je tudi po kronometru zadržal peto mesto in bo pri skoraj dopolnjenih 39 letih najboljši Slovenec na dirki Po Sloveniji. | Foto: Jure Golčer je tudi po kronometru zadržal peto mesto in bo pri skoraj dopolnjenih 39 letih najboljši Slovenec na dirki Po Sloveniji. Član Adrie Mobila Jure Golčer bo julija dopolnil že 39 let, pred sobotnim dnem pa je za tretjim mestom zaostajal za 11 sekund. Vzpon na Celjsko kočo zelo dobro pozna, zato mu je bilo pred 16,8 kilometra dolgim kronometrom, ki je imel gorski pridih, nekoliko lažje. Lovil je rezultat Kolumbijca Egana Arleya Bernala Gomeza, ga prehitel, a le za deset sekund, kar je pomenilo nehvaležno četrto mesto. A se je pred njiju vrinil še Čeh Jan Barta iz Bora-Argon, tako da je po kraljevski etapi zadržal skupno peto mesto.

"Najtežje je bilo na najbolj strmem delu. Morda so me gledalci malce preveč ponesli in sem moral nekoliko upočasniti. Menjava kolesa je potekala brez težav. Potreboval sem približno 15 sekund, da sem vse uredil in se odpeljal naprej. Motiviran sem bil, znanci ob progi pa so mi dali dodatna krila. Kronometer je bil nenavaden, vendar spektakularen. Ob progi je bilo tudi veliko gledalcev, kar ti da dodatno energijo," je povedal Golčer.

"Prevečkrat sem že rekel, da je zadnja sezona"

V dolgoletni karieri je že dvakrat zmagal na dirki Po Sloveniji (2006 in 2008), leta 2003 pa bil drugi za Mitjo Mahoričem, ko je preživljal dramo s sekundami – takrat je na šestdnevni dirki osvojil kraljevsko etapo s ciljem na Vršič, a je Mahorič pridobival čas z bonifikacijskimi sekundami.

S Kolumbijcem se je bojeval s sekundami, na koncu ju je prehitel Čeh Jan Barta. | Foto: S Kolumbijcem se je bojeval s sekundami, na koncu ju je prehitel Čeh Jan Barta. Uvrstitev med pet najboljših je zanj spodbudna, s tem pa si je dokazal, da se lahko s tako mladimi kolesarji še naprej meri: "Zadovoljen sem. Nisem pričakoval, da bom tako dober."

Čeprav je nehvaležno spraševati športnike o koncu kariere, pa je pri Juretu to vprašanje razumljivo aktualno: "Prevečkrat sem že rekel, da je zadnja sezona. Zato bom zdaj raje tiho."

Ne spreglejte