Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 5. 2016,
9.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

1

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič

Sobota, 7. 5. 2016, 9.58

6 let, 6 mesecev

Skoraj rožnati slovenski junak: O daljavah se govori pri skokih, jaz pa ne skačem več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

1

Kolesar Primož Roglič, novinec v najvišjem kolesarskem razredu, z drugim mestom na včerajšnjem kronometru Dirke po Italiji ni presenetil samo svetovne kolesarske javnosti, presenetil je tudi sebe. "Če bi mi pred štartom kdo dejal, da bom 'maglio roso' zgrešil za 1,5 centimetra, bi mu rekel, da se o daljavah govori pri skokih, jaz pa ne skačem več!" je sporočil nekdanji smučarski skakalec, danes vrhunski kolesar.

Nekdanji smučarski skakalec, ki je šele pred štirimi leti zakorakal v svet kolesarstva, je lani ob odhodu v novo sredino, v nizozemsko ekipo Lotto-Jumbo, skromno dejal, da ne pričakuje nič posebnega. "S pričakovanji je pač tako, da če več pričakuješ, si lahko tudi bolj razočaran. Zato se bom prepustil toku in od sebe dal svoj maksimum, tako kot do zdaj."

Očitno se je prepustil pravemu toku, kajti 26-letni Rogla, kot ga kličejo prijatelji, je včeraj na Nizozemskem, na uvodnem kronometru 99. Dirke po Italiji, nase opozoril v velikem slogu. Za mišjo dlako je zgrešil prvo mesto (zmagal je domačin Tom Domoulin) in priložnost, da že na svoji prvi tritedenski etapni dirki obleče rožnato majico vodilnega.

Kot kaže, je s tem presenetil tudi sebe. "Če bi mi pred štartom kdo dejal, da bom zgrešil 'maglio roso' za 1,5 centimetra, bi mu rekel, da se o daljavah govori pri skokih, jaz pa ne skačem več! S krstnim nastopom na Giru d'Italia sem zadovoljen, drugega mesta na kronometru še sam nisem pričakoval!" je svojim občudovalcem sporočil prek Facebooka. Zahvalil se je za čestitke, ki so včeraj deževale tudi na družbenih omrežjih, in napovedal nov boj v prihodnjih dneh.

Na izjemen uspeh Primoža Rogliča so se odzvali tudi njegovi nekdanji delodajalci, kolesarski klub Adria Mobil, ki mu je lani prinesel tudi prestižno zmago na dirki Po Sloveniji.

"Ponosni smo nanj in mu od srca čestitamo," so pri Adrii Mobil, ki se že pospešeno pripravlja na prihajajočo dirko Po Sloveniji, to bomo podrobno spremljali tudi na Sportalu, zapisali v sporočilu za javnost. Sporočajo mu, da ga spremljajo na vsakem koraku in z veseljem pričakujejo nadaljevanje dirke.

Daje jim motivacijo za delo v prihodnje in prinaša sporočilo, "da se v življenju ne smeš predati, tudi če ne gre vse po načrtih. Moraš se boriti naprej in slediti svojim sanjam."

 

Ne spreglejte