Schulze v rumenem, Jarc sedmi

Nemec Andre Schulze je novi vodilni na 24. kolesarski dirki Tour de l'Ain (2.1). Na dirki nastopa tudi Blaž Jarc, ki je po dveh dneh dirkanja v Franciji na 7. mestu v skupnem seštevku.
Schulze v rumenem, Jarc sedmi

Na dirki prve kategorije je Jarc edini slovenski predstavnik. V prvih dveh etapah se je zmage veselil beloruski šprinter Jauheni Hutarovič.

Jarc je v zaključku obeh omenjenih etap pomagal moštvenemu kolegu Schulzeju, ki je zasedel 8. in 2. mesto. Še boljše je Jarc svoje delo opravil v današnji večerni etapi, ko je veliko pripomogel k temu, da je ekipa NetApp končala skoraj 11 kilometrov dolgo ekipno vožnjo na čas na 2. mestu. Za kolesarji ekipe Omega Pharma-Quick Step so zaostali 4 sekunde, kar je bilo dovolj, da je Schulze oblekel rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku. ''Pred to dirko sem zadnjič nastopal na dirki po Avstriji. Zatem sem imel nekaj težav z zobmi in nisem mogel trenirati, kot sem si želel. V prvi etapi sem kar trpel, a je bilo danes že boljše. V obeh današnjih pol etapah nismo bili daleč od zmage, tako da je nekaj tolažbe v tem, da ima Schulze rumeno majico vodilnega. V 3. etapi, ki je po profilu kar zahtevna, zagotovo ne bomo ubranili rumene majice, saj Schulze no bo s prvimi prikolesaril preko gorskega cilja,'' je po ekipnem kronometru za Sportal povedal Jarc.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}