Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 10. 2016,
7.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Doha svetovno prvenstvo Luka Pibernik

Sobota, 15. 10. 2016, 7.03

6 let, 6 mesecev

Luka Pibernik pred nastopom na svetovnem prvenstvu v Dohi

Pibernik: Si ali nisi rojen za velike tekme. Mislim, da mi trije smo. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Luka Pibernik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

23-letni Luka Pibernik bo najmlajši od trojice slovenskih kolesarjev, ki bodo to nedeljo obračali pedala na cestni preizkušnji svetovnega kolesarskega prvenstva v Dohi. Pogoji bodo ekstremni, a bodo enaki za vse, pravi. Verjame, da je slovenska ekipa rojena za velike tekme.

Preverite, kaj je Luka Pibernik povedal o etapni zmagi na Eneco Touru, ambicijah na SP in novi kolesarski ekipi Bahrain Merida, kamor odhaja v prihodnji sezoni! (Kliknite za ogled videa!)

Luka Pibernik, ki se prihodnjo sezono iz ekipe Lampre Merida seli k novonastajajoči vrsti ekipe Bahrain Merida, kjer se bo pridružil Borutu Božiču in Gregi Boletu, menda pa tudi Janiju Brajkoviču, na svetovno prvenstvo v katarski puščavi odhaja s popotnico etapne zmage v seriji World Tour. Do nje se je dokopal v šesti etapi dirke Eneco Tour.

"Brez te zmage bi sezono ocenil kot manj uspešno, s takim koncem pa lahko o njej govorim samo v presežnikih," je priznal mladi kolesar iz Suhadol pri Komendi, ki je za etapno zmago prejel več čestitk, kot jih je vajen dobivati za rojstni dan.

FOTO: Zaradi etapne zmage na Eneco Toura o letošnji sezoni razmišlja v presežkih.

V Dohi bo ... vroče

Tako kot vso moško kolesarsko elito ga v nedeljo na svetovnem prvenstvu v Katarju čaka 257-kilometrska ravninska proga. Prvi del bo potekal v puščavi, drugi bo speljan na otoku Pearl, kjer bodo kolesarji nizali kroge. Ta del trase bo še posebej zahteven, saj bo veliko ovinkov in krožišč, zato bo morala biti osredotočenost in previdnost na najvišji ravni. Svoje bosta dodala še visoka temperatura in veter.

Pibernik je takšne pogoje že okusil, zato se zaveda, da ne bo lahko, a bo enako za vse.

"Poskusil bom izpolniti naloge, ki mi jih bo zadal selektor," je komentiral vprašanje o ambicijah na njegovem drugem svetovnem prvenstvu, saj je krst med člani doživel lani v Richmondu, kjer je bil s 47. mestom najboljši Slovenec v članski konkurenci, "verjamem pa, da nam lahko uspe še kaj."

Pravijo, da si ali pa nisi rojen za velike tekme. Verjamem, da mi trije smo," je optimističen Pibernik, sicer dvakratni državni prvak v cestni preizkušnji in peti na SP v Valkenburgu leta 2012 v kategoriji do 23 let.

Slovenske barve na SP bosta poleg Pibernika zastopala še Luka Mezgec, vanj se polaga največ upov, in Grega Bole.

Ne spreglejte