Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 5. 2008,
17.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 11. 5. 2008, 17.57

8 let

Pellizotti v roza majici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec 2. etape 91. kolesarske dirke po Italiji je 24 letni Riccardo Ricco. Prednost v skupnem seštevku je prevzel Franco Pellizotti.

Po včerajšnji posamični vožnji na čas je kolesarje danes čakala 207 kilometrov dolga razgibana etapa od Cefaluja do Agrigenta. V zaključku etape so kolesarji prekolesarili še 14 kilometrov dolg krog, v katerem je leta 1994 potekalo svetovno prvenstvo. Takrat se je zmage veselil Francoz Luc Leblanc. Danes je bilo pričakovati ciljni šprint manjše skupine kolesarjev.

V zaključku etape so vajeti v svoje roke prevzeli kolesarji ekipe LPR Brakes, ki so v ospredju narekovali oster tempo za Danila Di Luco. Ekipa, v kateri je veliko dela opravil Jure Golčer, je odlično opravila svoje delo. Kot zadnji se je za Di Luco žrtvoval Paolo Savoldelli, ki je omogočil Davidu Rebellinu, Di Luci, Riccardu Riccu in Francu Pellizottiju boj za etapno zmago. Le kilometer do cilja je namreč napadel Španec Joaquin Rodrigez. Da aktualni španski prvak ni slavil etapne zmage, je le Savoldellijeva zasluga.

Valjavec: Zelo je letelo

V ciljnem šprintu peterice je bil Rodriguez ujet. Vseeno Di Luca ni postavil ''pike na i'' delu, ki so ga opravili kolesarji njegove ekipe, saj je slavil Riccardo Ricco. Kolesar ekipe Saunier Duval je bil suveren v šprintu in si priboril svojo prvo letošnjo zmago. Drugo mesto je osvojil Di Luca in tretje Rebellin. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Franco Pellizotti.

Za vse tri Slovence je bil zaključek etape prezahteven. Največ bi lahko iztržil Golčer, ki je v zadnjem krogu narekoval tako oster tempo v ospredju, da je ostalo le še 50 kolesarjev v igri za zmago. Vsekakor bosta v naslednjih dneh največ lahko storila Špilak in Valjavec, ki se šele privajata na tako oster tempo. ''Drugo polovico etape je zelo letelo, tako da vsi trpimo. Že pred štartom etape sem vedel, da ne morem poseči v boj za vidnejša mesta in sem pričakoval še večji zaostanek za prvim,'' je za Sportal povedal Valjavec.

Ne spreglejte