Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 7. 2022,
9.01

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,76

1

Natisni članek

Rafal Majka Tadej Pogačar Tadej Pogačar Dirka po Franciji Tour de France Tour de France

Sobota, 9. 7. 2022, 9.01

1 leto, 9 mesecev

Opravičil se je Pogačarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,76

1

Rafal Majka Tadej Pogačar | Rafal Majka je pomagal Tadeju Pogačarju v sedmi etapi. Na koncu je prišlo do rahlega nesporazuma, vendar se je vse odlično razpletlo za ekipo UAE Emirates. Pogi je v finišu prišel do nove etapne zmage in ima krepko na sebi rumeno majico vodilnega. | Foto Guliverimage

Rafal Majka je pomagal Tadeju Pogačarju v sedmi etapi. Na koncu je prišlo do rahlega nesporazuma, vendar se je vse odlično razpletlo za ekipo UAE Emirates. Pogi je v finišu prišel do nove etapne zmage in ima krepko na sebi rumeno majico vodilnega.

Foto: Guliverimage

Ekipa UAE Emirates je v petkovi etapi na Dirki po Franciji pokazala složnost na ravnih odsekih in skrbela za oster tempo pri vožnji v klanec. Tudi pri zaključnem na La Planche des Belles Filles, kjer pa se je povsem ob koncu zgodil rahel nesporazum med zmagovalcem dneva Tadejem Pogačarjem in izkušenim Poljakom Rafalom Majko. A k sreči ni vplival na končen razplet.

Ard Bierens
Sportal "Rogličeva zgodba je bila povedana"
Tadej Pogačar
Sportal Pogačarjeva rekordna poezija

"Majka si je skrajšal makadamski odsek. Ostal sem sam. Vedel sem, da mi lahko uspe, če bom narekoval svoj tempo. Nisem mislil, da bo Jonas (Jonas Vingegaard, op. a.) s takšno hitrostjo prišel mimo. Res je dober. Komaj mi ga je uspelo ujeti in prehiteti. Zmaga je le zmaga," je po velikem zmagoslavju v petkovem brutalnem zaključku na La Planche des Belles Filles govoril Tadej Pogačar, ki se je utrdil na prvem mestu francoske kolesarske pentlje.

Poljski kolesar Rafal Majka, s katerim sta junija zagospodarila na slovenskih cestah na dirki Po Sloveniji, se je umaknil 900 metrov pred ciljem, čeprav je Pogi mislil, da bo imel še nekaj pomoči. A je bil Majka povsem izmučen, ker je ogromno delal v etapi in je s hitrim tempom na zaključni vzpon naredil dodatno selekcijo.

Tadej Pogačar
Sportal Velika poteza Tadeja Pogačarja: ustanovil fundacijo za pomoč pri raziskavah raka

"Prehitro si me zapustil," je ob njunem snidenju na cilju dejal Pogačar in pokazal, da je za las premagal Vingegaarda, ta je povsem ob koncu sprožil napad. "Nisem vedel za levi ovinek. Oprosti, moja napaka je bila. Ampak smo zmagali. Nadzirali smo ravninski del."

Nesporazum med moštvenima kolegoma ni vplival na končen razplet, saj je zmaga ostala v rokah Pogačarja in ekipe UAE Emirates. "Tako sem vesel, da je Tadej zmagal. Morda ne bo zdaj nihče več govoril, da UAE ne bo prišel v ospredje. Na klancu smo pokazali, da smo močna ekipa. George Bennett, Brandon McNulty in drugi so popolno delali," je bil ponosen izkušeni Poljak.

Rafal Majka
Sportal Velika poljska pomoč Tadeju Pogačarju
Tadej Pogačar
Sportal Mojstrovina Tadeja Pogačarja ob koncu, odličen tudi poškodovani Roglič
Ne spreglejte