Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 9. 2017,
9.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Monika Hrastnik

Nedelja, 10. 9. 2017, 9.30

6 let, 7 mesecev

Odlična uvrstitev Monike Hrastnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Monika Hrastnik | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Gorski kolesarji so svetovno prvenstvo v avstralskem Cairnsu sklenili z dirkami v spustu. Zadnji dan je dobro nastopila tudi Slovenka Monika Hrastnik, ki je v ženski konkurenci zasedla osmo mesto. V moški je bil Jure Žabjek 32.

Med dekleti je bila najboljša Kanadčanka Miranda Miller pred Francozinjo Myriam Nicole in Avstralko Tracy Hannah. Med moškimi je slavil Francoz Loic Bruni pred Avstralcem Michaelom Hannahom, bratom Tracy Hannah in Američanom Aaronom Gwinom.

Prašna, spolzka in na koncu z dolgim pedaliranjem utrujajoča proga je postregla s kar nekaj presenečenji v vseh kategorijah. V moški konkurenci je nastopili 75 tekmovalcev. Jure Žabjek je začel počasi, z 22. vmesnim časom, do cilja de padel na 24. mesto, a do konca ga je prehitelo še osem od desetih tekmovalcev. Dolgo je vodil Avstralec Hannah in vodstvo je v zadnjem delu dirke prevzel šele svetovni prvak iz leta 2015 Francoz Loic Bruni. Na zgornjem delu proge je zaostajal manj kot desetinko sekunde, stopnjeval ritem in v cilj pa prišel s 0,339 sekunde prednosti ter s prestola zrinil Avstralca.

Jack Moir, predzadnji iz avstralske reprezentance, je s silovitimi zaključkom s tretjega mesta zrinil Sama Hilla, ki je na enem izmed treh "vročih" stolov kraljeval vse od začetka dirke. Na štartu so bili samo še štirje tekmovalci - Minnaar, Gwin, Hart in Brosnan, med katerimi se je na stopničke prerinil še Gwin.

V ženski konkurenci je manjkala branilka naslova Britanka Rachel Atherton, ki se je poškodovala na četrtkovem treningu. Monika Hrastnik se je s štartno številko 10 podala na progo in jo odpeljala zelo tekoče, kar je bilo dovolj za drugo mesto za Avstralko Beecroftovo. Kanadčanka Miranda Miller je dobesedno letela in v cilj prišla s prednostjo devetih sekund pred Beecroftovo. Millerjeva je postavila nov mejnik in samo vprašanje je bilo, katera izmed tekmovalk na štartu bo uspela izboljšati njen čas, ki je znašal 4:10.245. Čas, ki ga je postavila v glavni vožnji, je bil kar 17 sekund in pol hitrejši od tistega na uradnem merjenju ter na koncu tudi najboljši na tekmi.

Ne spreglejte