Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
22. 5. 2017,
10.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Po Sloveniji Matej Mugerli

Ponedeljek, 22. 5. 2017, 10.41

6 let, 6 mesecev

Ob prvencu presenetil vse, kaj pripravlja v drugo?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Hermann Pernsteiner | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Število ekip na letošnji kolesarski dirki Po Sloveniji se je povečalo. Na slovenskih cestah bodo kolesarili tudi člani avstrijske ekipe Amplatz-BMC, ki ima v svojih vrstah slovenske predstavnike, vodi pa jo Luka Žele.

V avstrijskem moštvu so tudi trije slovenski kolesarji Andi Bajc, Rok Korošec in izkušeni Matej Mugerli. Ekipa je na dirki Po Sloveniji nastopila že lani in z Janom Tratnikom osvojila modro majico za najboljšega kolesarja na gorskih ciljih.

Lani je poznavalce kolesarstva presenetil Avstrijec Hermann Pernsteiner, ki je v skupni razvrstitvi zasedel 17. mesto. Sicer uvrstitev sama po sebi ni nič posebnega, vendar je Pernsteiner prav na dirki Po Sloveniji kolesaril prvo profesionalno cestno dirko, saj se je prej ukvarjal z gorskim kolesarstvom.

Že šestič na dirki Po Sloveniji

Jan Tratnik je lani na dirki Po Sloveniji v dresu avstrijskega moštva osvojil modro majico za največ zbranih točk na gorskih ciljih. Bo letos kdo nasledil njegove predstave? | Foto: Vid Ponikvar Jan Tratnik je lani na dirki Po Sloveniji v dresu avstrijskega moštva osvojil modro majico za največ zbranih točk na gorskih ciljih. Bo letos kdo nasledil njegove predstave? Foto: Vid Ponikvar Sicer ekipa največ pričakuje od Mugerlija, ki je letos zmagal že na štirih dirkah in si s Primožem Rogličem deli 21. mesto v razvrstitvi zmagovalcev, a sam pravi, da je trasa zanj nekoliko pretežka za tiste najvidnejše uvrstitve.

"Se že veselim, da bom ponovno na štartu te dirke. To bo zame že šesta dirka Po Sloveniji. Prva etapa za povrh gre čez moje kraje, tako da se že vnaprej veselim domačih navijačev ob progi. Sicer pa nobena od etap ni takšna, kakršno bi si sam želel. Najverjetneje bo zmagovalca kar v treh etapah odločil šprint glavnine. Tretja etapa s ciljem na Rogli je zame pretežka in je pisana na kožo pravim hribolazcem. Vseeno bom zelo aktiven in se bom zelo potrudil, da kaj naredim na najpomembnejši kolesarski dirki v Sloveniji," pravi Mugerli.

Ne spreglejte