Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2024,
14.01

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,48

Natisni članek

Jonas Vingegaard Team Visma | Lease a Bike

Ponedeljek, 4. 3. 2024, 14.01

1 mesec, 3 tedne

Novost pri Vingegaardu, ki je v središču pozornosti in posmeha #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,48
Jonas Vingegaard | Foto Team Visma | Lease a Bike

Foto: Team Visma | Lease a Bike

Pri ekipi Team Visma | Lease a Bike so na današnjem kronometru predstavili novost. Njihova čelada za kronometer je v središču kolesarske pozornosti.

Juan Ayuso
Sportal Pogačarjev moštveni kolega presenetil, Vingegaard zaostal

Vingegaard z novo čelado:

Ekipa Team Visma | Lease a Bike je razkrila spektakularno novo čelado. Slike, ki jih je delila ekipa, pa tudi iz drugih lokacij v Lido di Camaiore, kjer se danes začne Dirka od Tirenskega do Jadranskega morja, predstavljajo nove čelade Giro, ki jih bo ekipa uporabljala.

Inovativno je dober izraz za to, kar bo uporabljala nizozemska ekipa, saj so s svojo obliko pritegnile ogromno pozornosti. Gre za čelado z obliko, ki je precej drugačna od običajne čelade, je precej večja in ima velik prozoren vizir. Predvideva se, da je velikost čelade spredaj namenjena temu, da še bolj zapre prostor med glavo in prsmi v položaju kronometra, s tem pa izboljša aerodinamiko kolesarja.

Cycling Weekly poroča, da je nova čelada rešitev tudi za problem kronometra z vožnjo z glavo navzdol, saj je vizir tako velik, da lahko kolesarji zaradi aerodinamičnih prednosti drži glavo trdno navzdol, hkrati pa vidijo, kam gredo.  "Že po videzu lahko vidite, da gre za popolnoma nov način razmišljanja o čeladi. Mislimo, da smo naredili velik napredek. Čelada je hkrati hitra in varna. Bomo videli," so med drugim o novi pridobitvi dejali pri ekipi Visma-Lease A Bike. 

"Čelado smo obširno testirali prejšnjo zimo. To smo storili s prototipi in skeniranjem položaja več kolesarjev, med drugim tudi Jonasa Vingegaarda in Wouta van Aerta," je pojasnil Mathieu Heijboer iz nizozemskega tabora: "Kolesarji so se najprej malo začudili, ko so prvič videli čelado, vendar to ni dolgo trajalo. Po nekaj testih in opazovanju pridobitkov so bili vsi hitro prepričani, da je prava."

Nova čelada na socialnih omrežjih tarča posmeha

Nova pridobitev nizozemske ekipe je požela ogromno neodobravanja in posmeha na socialnih omrežjih, svoje mnenje pa so izrazili tudi pri Eurosportu, kjer so med prenosom kronometra čelade označili za "naravnost grozljivo smešne." "Ne bom rekel, da so čelade za kronometer grde. Rekel bom samo, da je to dober trenutek, da se upokojim," ja na Twitterju zapisal 37-letni kolesar Thomas De Gendt (Lotto Dstny), ki je pred časom napovedal, da so bo po tej sezoni upokojil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WielerFlits (@wielerflits)

Tadej Pogačar, Strade Bianche 2024
Sportal In kaj o Pogačarjevi predstavi pravi Jonas Vingegaard?
Primož Roglič
Sportal Miren dan za Rogliča, velika zmaga Nizozemca
Ne spreglejte