Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 6. 2014,
22.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Po Sloveniji

Petek, 20. 6. 2014, 22.32

8 let

Na sporedu že odločilna etapa letošnje dirke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred kolesarji na dirki Po Sloveniji je kraljevska 3. etapa, ki bo določila skupnega zmagovalca letošnje dirke. Od Slovencev so v igri le še Jure Golčer, Kristijan Koren in Grega Bole.

Pred stosedemintridesetimi kolesarji je 192 kilometrov dolga etapa s štirimi kategoriziranimi gorskimi cilji. Vsega skupaj bodo morali kolesarji v etapi prekolesariti 3200 višinskih metrov vzpona. Sicer bo etapa dolga 200 kilometrov saj bodo kolesarji najprej po ulicah Rogaške Slatine, kjer bo štart etape, prekolesarili osem kilometrov v zaprti vožnji. Prvi gorski cilj bo že na dvaintridesetem kilometru (Košnica). Sledila bosta vzpona na Padeški Vrh in Veliko Tinje ter ciljni vzpon na Tri Kralje. Scenarijev o poteku etape je kar nekaj in ne gre verjeti, da vodilni Michael Matthews ne bo poskušal storiti vse, da bo rumeno majico zadržal. Veliko kolesarjev, ki nastopajo na dirki verjame v to, da Avstralec lahko zmaga dirko. Za ostale ekipe velja le, da morajo čim prej napasti in osamiti Matthewsa. Dolga etapa, štirje klanci in velika hitrost dirkanja bodo zagotovo dovolj izmučili kolesarje. "Pričakujem dirko na nož od štarta. Bistven bo že vzpon na prvi gorski cilj, če želijo močne ekipe osamiti Michaela Matthewsa v rumeni majici vodilnega. Vsekakor si vsi v naše ekipi želimo predvsem tega, da bi Rado imel odličen dan," je za Sportal razočaran nad svojim nastopom povedal Kristjan Fajt (Adria Mobil).

Glede na to, kar smo videli na prvih dveh etapah, lahko pričakujemo boj za zmago v skupnem seštevku med naslednjimi kolesarji: Tiago Machado (NetApp-Endura) in Matteo Rabottini (Neri Sottoli) sta na pogled z najmanj truda premagovala vzpona v drugi etapi. Nekaj časovne prednosti imata Diego Ulissi (Lampre-Merida) in Kristijan Koren (Cannondale), medtem ko puške še nista vrgla v koruzo Radoslav Rogina (Adria Mobil) in Jure Golčer (reprezentanca Slovenije). Zagotovo bodo v ospredju tudi Christopher Horner (Lampre-Merida), Damiano Caruso (Cannondale) in Ilnur Zakarin (RusVelo). To je deveterica kolesarjev, ki je trenutno najbolj "vroča" in bodo v primeru normalnega razpleta etape (padci, slab dan) zagotovo v ospredju. "Na zadnji klanec v včerajšnji etapi je zelo letelo. No, to zagotovo velja zame. Sam sem odpadel 500 metrov do vrha saj sem nekoliko taktiziral in računal na to, da bom na spustu ulovil prvo skupino. V njej je bilo le še 15 kolesarjev," je po včerajšnji etapi dejal Bole, ki je nato dejal, da ga močno lovi utrujenost. "Sezono sem pričel šele 11. aprila in imel do danes že 23 štartov. Potujem z dirke na dirko in kot kaže še nekaj časa ne bom imel odmora. Potrudil se bom po najboljših močeh, a kaj bo to pomenilo na cesti ne vem povedati. Kot sem videl v včerajšnji etapi je na dirki veliko kolesarjev, ki z manj truda kot jaz kolesarijo v klanec," je pred današnjo odločilno etapo za Sportal povedal Grega Bole.

Vsekakor ostajata Koren in Golčer največja slovenska aduta. Vsi ostali morajo poskušati s pobegom kajti slednji se bo zagotovo zgodil. Ubežniki bodo nato v zaključku etape lahko najbolj dragoceni pomočniki svojim kapetanom. Štart etape bo ob 11:30 uri, medtem ko organizatorji pričakujejo cilj med 16. in 17. uro.

Ne spreglejte