Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 5. 2017,
16.57

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Nacer Bouhanni padec Gianni Moscon rasizem

Torek, 2. 5. 2017, 16.57

6 let, 11 mesecev

Mosconu prepoved zaradi rasistične opazke, Bouhannijeva sreča v nesreči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Gianni Moscon | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Italijanski kolesar Gianni Moscon je zaradi neprimernega vedenja na dirki po Romandiji za nekaj časa postal pešec. Njegova ekipa Sky ga je namreč zaradi rasistične opazke za šest tednov suspendirala. Francoski kolesar Nacer Bouhanni pa jo je v nedeljskem padcu na dirki po Yorkshiru odnesel le s pretresom možganov.

Mosconov incident se je zgodil na tretji etapi dirke v Payernu, ko je Italijan z rasistično opazko ozmerjal temnopoltega francoskega tekmeca Kevina Rezo.

"Ekipa Sky je obravnavala disciplinski prekršek kolesarja in sklenila, da Giannija Moscona uradno opozori in mu izreče šest tednov prepovedi nastopanja. Udeležil pa se bo tudi ustreznega tečaja," je odziv na neprimerno obnašanje svojega tekmovalca pojasnila ekipa Sky.

V ekipi so še dodali, da se je Italijan zavedel svoje napake in se tekmecu po etapi že opravičil. Pri Skyju so še opozorili Italijana, da bo ponovitev takšnega obnašanja pomenila razveljavitev pogodbe.

Bouhanni jo je po padcu dobro odnesel

Nacer Bouhanni, ki je grdo padel na nedeljski preizkušnji dirke po Yorkshiru, se ni huje poškodoval. Kot je v ponedeljek sporočila njegova ekipa Cofidis, je ostal cel, posledice padca so bile le močan pretres možganov.

Na nedeljski dirki je 26-letni Francoz padel 25 kilometrov pred ciljem in obležal nezavesten. Že v reševalnem vozilu se je nato zavedel, noč je preživel v bolnišnici, danes pa je po zdravniškem pregledu znano, da nima nobenega zloma.

Bouhannijev padec pri 0:40:

"Nacer Bouhanni nima ničesar zlomljenega. Staknil je le grd pretres možganov. Danes je bil še vedno omotičen in ima nekaj težav z vidom," so sporočili iz Cofidisa in dodali, da ga bodo v zdravniški oskrbi zadržali še vsaj 48 ur, če bi prišlo do kakšnih zapletov.

Ne spreglejte