Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2013,
18.36

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jani Brajkovič Grega Bole

Nedelja, 1. 9. 2013, 18.36

8 let, 3 mesece

Moreno z etapno zmago do rdeče majice vodilnega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec 9. etape 68. kolesarske dirke po Španiji je Španec Daniel Moreno, ki je tudi novi vodilni v skupnem seštevku dirke. Jani Brajkovič 27. v etapi in 31. skupno.

Že na drugem kilometru 164 kilometrov dolge etape je glavnina dovolila pobeg petim kolesarjem. Lloyd Mondory (Ag2r-La Mondiale), Francisco Aramendia (Caja Rural-Seguros RGA), Anthony Roux (FDJ.fr), Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM) in Luke Rowe (Sky) so si hitro uspeli prikolesariti 6 minut in pol prednosti pred glavnino. Na čelo slednje so se nato postavili kolesarji ekipe BMC Racing, ki so tokrat očitno vse stavili na aktualnega svetovnega prvaka Gilberta. Štiriindvajset kilometrov do cilja je bil kot zadnji ubežnik ujet Aramendia. Še pred vrhom vzpona imenovanega Frailes (2. kategorije) je glavnini uspel pobegniti Edvald Boasson Hagen (Sky). Norvežan je spust pričel z dvanajstimi sekundami prednosti pred glavnino. Na čelu slednje so bili kolesarji ruske Katjuše, ki so lovili Hagna, saj so želeli, da se Moreno in Rodriguez borita za etapno zmago. Kilometer in pol do cilja je bil Hagen ujet, na čelo glavnine pa se je postavil Jani Brajkovič. Belokranjec je slab kilometer do cilja opravil svoje delo. Zahteven kilometer dolg vzpon, ki je na nekaterih delih dosegal 27 odstotni naklon, je bil idealen za napad Daniela Morena. Kolesar, ki bo v četrtek dopolnil 32 let, je slavil etapno zmago in poleg tega oblekel še rdečo majico vodilnega. S tem si je prikolesaril odlično rojstnodnevno darilo. Moreno je prvi kolesar na letošnji dirki, ki je slavil dve etapni zmagi. Doslej vodilni Nicolas Roche je bil le za sekundo prepočasen.

Jani Brajkovič je kljub garanju za Nibalija dobro opravil z vzponom in zaostal le 47 sekund. Zasedel je 27. mesto. V skupnem seštevku je 31. Etapo je končal tudi Grega Bole, ki je bil 99., medtem ko je v skupnem seštevku na 90. mestu. V ponedeljek bo na sporedu še ena zahtevna etapa s ciljnim vzponom, medtem ko bo v torek na sporedu prvi dan odmora na letošnji dirki.

Ne spreglejte