Mohorič in Katrašnik na 4. in 5. mestu

Tretji dan evropskega prvenstva v kolesarstvu so se na cestni dirki pomerili mladinci. Naslov prvaka je osvojil Avstrijec Wachter, medtem ko sta Mohorič in Katrašnik osvojila 4. in 5. mesto.

1 / 3

Foto: T. P.

2 / 3

Foto: T. P.

3 / 3

Foto: T. P.

Na 129 kilometrov dolgi cestni dirki je imela peterica članov slovenske reprezentance potek dirke ves čas pod nadzorom. Dirka se je začela izredno živčno in že v prvem krogu so številni padci in okvare koles poskrbeli za prvo selekcijo. Dirka na izredno tehnično zahtevni progi (številni ovinki, ozka cesta in veter) se je začela razpletati v predzadnjem 5. krogu, ko je v ospredju ostala deseterica kolesarjev. V ubežni skupini sta bila tudi Matej Mohorič in Gašper Katrašnik. Ob pričetku zadnjega kroga je prednost deseterice ubežnikov znašala 40 sekund, a se je proti cilju zmanjševala in tri kilometre do cilja znašala le še 20 sekund. Medtem so se v ospredju začeli vrstiti poskusi pobega. Tri kilometre do cilja se je trojici kolesarjev uspelo priboriti 5 sekund prednosti. Kmalu jih je ulovil Mohorič in četverica ubežnikov je zadnji kilometer pričela s petimi sekundami prednosti pred naslednjo skupino šestih kolesarjev v kateri je bil tudi Katrašnik. Zaostanek glavnine je znašal le 15 sekund.

V zadnjem kilometru se je za napad prvi odločil Mohorič, ki si ni uspel privoziti zadostne prednosti, in so ga ostali trije kolesarji uspeli prehiteti v ciljni ravnini. V ozadju je Gašper Katrašnik uspel dobiti šprint šesterice zasledovalcev in osvojil 5. mesto. V glavnini sta dirko končala Martin Otoničar in David Per, medtem ko je Jure Miškulin zaradi padca odstopil.

Selektor mladincev Andrej Cimprič je po dirki povedal: "Izredno sem zadovoljen z nastopom naših tekmovalcev. Celotno dirko smo imeli pod kontrolo in tudi v odločilnem trenutku sta bila naša tekmovalca na pravem mestu. Na žalost se na koncu ni izšlo kot smo želeli in ostaja grenak priokus, kajti medalja je bila zelo blizu. Vendar smo kljub vsemu pokazali, da z mladimi odlično delamo, ter da od te generacije lahko še veliko pričakujemo."

Prvenstvo se bo nadaljevalo popoldne s cestno dirko mlajših članic v kateri Slovenci ne bomo imeli svoje predstavnice. Prvenstvo Stare celine se bo zaključilo v nedeljo, ko bosta na sporedu cestni dirki mladink in mlajših članov. Na obeh preizkušnjah bo imela Slovenija svoje predstavnike.

Rezultati cestne dirke, mladinci, 129 km:

1. Alexander Wachter (Aut) 2;59:22 2. Anthony Turgis (Fra) +0:01 3. Davide Ballerini (Ita) 4. Matej Mohorič (Slo) 5. Gašper Katrašnik (Slo) 6. Oliviero Troia (Ita) 7. Marcus Faglum Karlsson (Šve) 8. Dmitrij Strakhov (Rus) 9. Silvio Herklotz (Nem) 10. Amund Jansen (Nor) … 37. Martin Otoničar (Slo) 81. David Per (Slo) vsi isti čas Odstop: Jure Miškulin (Slo)

Spored prvenstva:

Nedelja (cestna dirka): 10:00 – mladinke, 80 km (Kalan) 13:00 – mlajši člani, 172 km (Tratnik, Štimulak, Pibernik, Rajšp in Mikelj)

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano