Mezgec ob rumeno majico

Slovenec Luka Mezgec je v 3. etapi kolesarske dirke Okoli jezera Qinghai (2.HC) izgubil rumeno majico vodilnega. Etapne zmage in vodstva v skupnem seštevku se je veselil Hossein Alizedah.
Mezgec ob rumeno majico

Iranec, ki dirka za ekipo Tabriz Petrochemical, je bil član ubežne skupine desetih kolesarjev, ki je glavnini pobegnila ob vzponu na klanec ekstra kategorije. Vrh slednjega je bil na nadmorski višini 3445 metrov. Do cilja je bilo še 60 kilometrov. V prvi polovici etape je četverica kolesarjev Save uspela odbiti vse napade tekmecev. Na vzponu Mezgec ni mogel slediti tekmecem in slednji so hitro uvideli, da ima vsakdo med njimi priložnost slaviti etapno zmago in obleči rumeno majico vodilnega. V ozadju so nekateri sicer pomagali Mezgecu, Kerkezu in Bitencu pri lovu za ubežniki, a so bili slednji močnejši in so uspeli v cilj prikolesariti pred zasledovalci.

Kolesarji se bodo v nadaljevanju dirke osredotočili na čim boljše etapne uvrstitve. Mezgec bo v 4. etapi kolesaril v zeleni majici najboljšega kolesarja po točkah. V ponedeljek bo na sporedu etapa, ki bo kolesarje popeljala na nadmorsko višino 3816 metrov. Od vrha edinega vzpona v etapi bo do cilja še 60 kilometrov.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}