Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 8. 2017,
19.36

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

kolesarstvo Poljska Luka Mezgec Caleb Ewan

Torek, 1. 8. 2017, 19.36

6 let, 8 mesecev

Dirka po Poljski, 4. etapa

Mezgec Ewana pripeljal do etapne zmage, Sagan še vedno vodi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Caleb Ewan | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Avstralski kolesar Caleb Ewan je zmagovalec četrte etape dirke po Poljski, ki se je po 238 kilometrih končala s skupinskim šprintom v Zabrzeju. Kolesarja avstralske ekipe Orica-Scott je do izvrstnega položaja za zaključni šprint pripeljal slovenski prvak Luka Mezgec. V rumeni majici vodilnega je ostal Slovak Peter Sagan.

Drugi v najdaljši etapi letošnje dirke po Poljskem je bil Nizozemec Danny Van Poppel, tretji pa Sagan, ki je preprečil, da bi brata Van Poppel stala na zmagovalnem odru; Boy je bil namreč četrti.

Tratnik med ubežniki

Kolesarji so morali 238 kilometrov dolgo etapo, ki se je začela v Zawiercieju, premagovati v 38 stopinjah Celzija, v visokih temperaturah pa se je med šesterico ubežnikov znašel tudi Slovenec v dresu poljske ekipe Jan Tratnik. Idrijčan, ki je dobil dva vmesna šprinta, se je moral vdati 10 kilometrov pred ciljno črto, Remi Cavagna pa je vztrajal še pet kilometrov.

V šprintu je odlično delo za Ewana opravil Luka Mezgec, glavni adut Slovenije na nedeljskem evropskem prvenstvu, ki je z močnim pospeševanjem naprej potegnil Avstralca na čelo glavnine. Ewan je zdržal in za dolžino kolesa slavil pred dvakratnim svetovnim prvakom Saganom.

Mezgec najboljši med Slovenci

Najboljši Slovenec v etapi je bil na 27. mestu Mezgec. Matej Mohorič (UAE Emirates) je bil 86., Domen Novak (Bahrain-Merida) 99., vsi trije so skozi cilj prišli v času zmagovalca. Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) je bil 130. (+1:40), Jan Tratnik 145. (+5:51), Simon Špilak (Katjuša) pa 148., zaostal je 8:06 minute. Skupno je najboljši Mohorič na 56. mestu. Špilak je 69., Novak 75., Mezgec 78., Koren 106. in Tratnik 126.

Slovak je na račun bonifikacij v skupnem seštevku povečal prednost pred drugouvrščenim Belgijcem Dylanom Teunsom, ta zdaj znaša 10 sekund. Tretji je domačin Rafal Majka z zaostankom 12 sekund.

Ne spreglejte