Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2008,
19.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 1. 2008, 19.10

8 let

Menčov ne bo branil zmage na Vuelti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na predstavitvi ekipe Rabobank v Rotterdamu je Rus Denis Menčov dejal, da letos ne bo branil lanske zmage z dirke po Španiji. Menčov, ki je Vuelto dobil že dvakrat, bo vse stavil na Tour.

V pripravah nanj bo nastopil na nekaterih spomladanskih klasikah in na Giru. V Rabobanku je letos šest novih kolesarjev, ki bodo skušali zapolniti praznino ob upokojitvi Michaela Boogerda. Menčov, ki računa tudi na nastop v Pekingu je zbranim novinarjem dejal: "Želim poskusiti nekaj novega z namenom dobre priprave na Tour. To bo moj največji cilj v letošnji sezoni. Menim, da če bom dobro pripravljen na Touru, bi moral biti nato zelo dober tudi na olimpijskih igrah,'' je dejal Menčov, ki bo konec januarja dopolnil 30 let. Letos namerava nastopiti tudi na dirki Liege-Bastogne-Liege. Hkrati je še omenil, da se bo zelo poznala odsotnost Michaela Boogerda, ki je bil ključni mož ekipe v zadnjem desetletju.

Vendar je direktor ekipe Henri Van Der Aat dejal: "Michael bo ostal v ekipi. Sicer še ne vemo kaj bo delal, a ga hočemo imeti v ekipi. Zaupali mu bomo delo, ki mu bo najbolj ustrezalo in upam, da se bomo uspeli dogovoriti. Rabobank sodi med najboljše kolesarske ekipe na svetu. Vendar bi radi postali ena izmed najboljših športnih ekip na svetu.''

Ekipa, ki je leta 1996 štela 16 kolesarjev in dva športna direktorja je dvanajst let zatem še enkrat večja. Michael Elijzen, Paul Martens, Tom Leezer, Bram Tankink, Laurens Ten Dam in Bauke Mollema so kolesarji, ki so okrepili ekipo 29 kolesarjev za letošnjo sezono. Za njih bodo kot športni direktorji skrbeli Erik Dekker, Frans Maassen, Erik Breukink in Adri van Houwelingen. Sebastian Langeveld je bil zopet omenjen kot kolesar brez obveznosti (zaščiten kolesar). Maassen ga je označil kot kolesarja z ''dobro glavo,'' ki se bo letos osredotočil za nastope na spomladanskih klasikah saj po njegovem mnenju sodi med najboljše za ta profil dirk.

Vsak izmed športnih direktorjev skrbi za določeno število kolesarjev v ekipi. Breukink bo skrbel za najbolj pomembne kolesarje v ekipi (Freire, Menčov, …), Dekker za mlade kolesarje ter Maassen in Houwelingen za ostale kolesarje.

Ne spreglejte