Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 5. 2008,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 5. 2008, 18.28

8 let

McEwen tako kot lani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmagovalec 2. etape 62. kolesarske dirke Po Romandiji (2.PT) je Robbie McEwen. Avstralec v dresu ekipe Silence-Lotto je tudi lani zmagal drugo etapo na tej dirki.

Današnja 172 kilometrov dolga etapa je potekala popolnoma po pričakovanjih. Glavnina v kateri so ves čas tempo narekovali kolesarji ekipe Liquigas, je dovolila pobeg trem kolesarjem med katerimi je bil kot zadnji ujet Remy Di Gregorio (Francaise des Jeux). Glavnina ga je ulovila le šest kilometrov do cilja.

Kljub nekaterim poskusom pobega v zadnjih kilometrih je o zmagovalcu etape odločal ciljni šprint. Svojo prvo zmago v sezoni je dosegel McEwen, ki je suvereno premagal konkurenco. Prav tako suvereno zmago je McEwen dosegel lani v etapi s ciljem v Lucensu. Drugi je bil Borut Božič, ki je danes nastopil na enodnevni dirki v Frankfurtu.

Jutri bo na sporedu 18.8 kilometra dolga posamična vožnja na čas, ki bo dala že veliko odgovorov o tem kdo so kolesarji, ki lahko računajo na odlično končno uvrstitev. V rumeni majici se bo kot zadnji na dokaj ravno traso podal Michael Albasini. Med prvimi pa njegov moštveni kolega Matej Mugerli, ki je danes odlično opravil svoje delo.

''Včeraj sem popolnoma zmrznil. Hladno deževno vreme mi ne odgovarja. Noge so mi tako otrdele, da jih sploh nisem čutil. Da o prstih na nogi ne govorim. Danes sem cel dan vlekel za Albasinija. Na zadnji gorski cilj sem odpadel. Žal smo bili zopet drugi. Vsaj vreme je bilo dobro in noge so se dobro vrtele. Jutri grem vsekakor le toliko da bom pravočasno v cilju saj se zna zgoditi, da bom moral v težki sobotni etapi ponovno narekovati tempo v ospredju,'' je za Sportal povedal Matej Mugerli.


Rezultati 2. etape, Moutier-Fribourg, 172 km:

1. Robbie McEwen (Aus) Silence-Lotto 4;16:16 2. Daniele Bennati (Ita) Liquigas 3. Matti Breschel (Dan) Team CSC 4. Markus Zberg (Švi) Gerolsteiner 5. Aleksander Botčarov (Rus) Credit Agricole 6. Josep Jufre (Špa) Saunier Duval-Scott 7. Heinrich Haussler (Nem) Gerolsteiner 8. Daniele Righi (Ita) Lampre 9. Bjorn Schroder (Nem) Milram 10. Ruben Perez Moreno (Špa) Euskaltel-Euskadi vsi isti čas … 126. Matej Mugerli (Slo) Liquigas +9:46

Ne spreglejte