Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2017,
11.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Po Sloveniji

Četrtek, 15. 6. 2017, 11.55

6 let, 6 mesecev

Hotelska namestitev kolesarjev na dirki Po Sloveniji

Kolesarske ekipe nimajo bizarnih želja, le (kilogramov) ledu, brisač in rjuh si želijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Hotel Ljubljana Austria Trend Hotel

Na 24. kolesarski dirki Po Sloveniji nastopa več kot 150 kolesarjev iz 19 ekip (in s štirih celin). S spremljevalnim osebjem bodo v prihodnjih dneh dodobra napolnili večji ljubljanski hotel in tri na Rogli. Ali so kolesarji zahtevni gostje in kako jim bo hotelsko osebje skušalo ustreči?

Kolesarji in spremljevalno osebje, ki bodo prihodnje dni vrteli pedala na zeleni kolesarski pentlji, bodo, da bi se izognili logistični zahtevnosti, nastanjeni samo na dveh lokacijah. Prva dva dneva bodo bivali v Ljubljani, noč po tretjem dnevu, ko bodo izmučeni od kraljevske etape na relaciji Celje–Rogla, pa bodo preživeli na Rogli.

Na 655 kilometrov dolgi štiridnevni etapni dirki Po Sloveniji bo nastopilo 154 kolesarjev iz 19 ekip, med njimi tudi pet z licenco svetovne serije (World Tour).

Šest od 19 kolesarskih ekip bo prve dni nastanjenih v Hotelu Ljubljana, ki so vajeni športnih gostovanj. | Foto: Šest od 19 kolesarskih ekip bo prve dni nastanjenih v Hotelu Ljubljana, ki so vajeni športnih gostovanj.

Prve noči v Ljubljani

Šest kolesarskih ekip – domača Adria Mobil, novoustanovljena Bahrain Merida z močnim slovenskim prizvokom, Bora – Hansgrohe z Rafalom Majko, UAE Team Emirates z Janom Polancem, ORICA-Scott z Luko Mezgecem, Dimension Data z največjim zvezdnikom dirke Po Sloveniji Markom Cavendishom – bo prve tri noči preživelo v enem večjih ljubljanskih hotelov, Hotelu Ljubljana, ki je del verige Austria Trend Hotels.

Spremljevalna vozila kolesarskih ekip so zasedla parkirišča pred in za hotelom. | Foto: Siol.net/ A. P. K. Spremljevalna vozila kolesarskih ekip so zasedla parkirišča pred in za hotelom. Foto: Siol.net/ A. P. K. Vajeni visokih športnih obiskov

Po besedah Emirja Haskiča, direktorja prodaje v Hotelu Ljubljana, so takih obiskov vajeni, zato njihovemu osebju ne povzročajo nikakršnega stresa.

V preteklosti so gostili že več kot sto športnih ekip, med njimi tudi nogometaše nogometnega kluba Chelsea, nogometno reprezentanco Kolumbije, košarkarske velikane Maccabi iz Tel Aviva, ruski CSKA, grški Panathinaikos, turški Galatasaray, Fenerbahče in Bešiktaš ter oba španska kluba, Barcelono in Real Madrid.

Leta 2012 so gostili udeležence evropskega nogometnega prvenstva do 17 let, leta 2013 pa udeležence svetovnega mladinskega prvenstva v judu. Med njihovimi gosti so bili tudi člani turške nogometne reprezentance, odbojkarska reprezentanca Brazilije in rokometna reprezentanca Nemčije.

Hotel Ljubljana Austria Trend Hotel | Foto:

Najpomembnejše je parkirišče, ki pa nikoli ni preveliko

Med najpomembnejšimi zahtevami kolesarskih ekip je parkirišče, je povedal, "ki je dovolj veliko tudi za tovornjake, avtobuse in osebne avtomobile. Zagotoviti jim moramo vodo in elektriko ter popolno varnost, kar zadeva shrambo koles. Ekipe zaradi izvajanja masaž želijo, da imajo ves čas na voljo brisače in rjuhe za masažne mize ter led." Govorimo seveda o več kilogramih ledu.

Wellness bo moral še malo počakati, prednost ima masaža. | Foto: Wellness bo moral še malo počakati, prednost ima masaža. Čeprav je znano, da nekatere kolesarske ekipe na dirke pripeljejo celo vzmetnice za svoje kolesarje, v Hotelu Ljubljana te zahteve niso mogli potrditi. "Po naših podatkih ekipe ničesar ne prinesejo s seboj. Je pa tudi res, da smo ravno zamenjali vse vzmetnice, glede na številne izkušnje z nastanitvami športnikov pa zagotavljamo tudi športnikom prilagojeno hrano."

Nekateri se ne ločijo od kolesa

Huskić pravi, da so kolesarji zelo nezahtevni gostje. "Glede na to, da smo jih gostili že večkrat, točno poznamo njihove želje in so pravzaprav za nas zelo preprosti gostje. Še najbolj zanimivo nam je, da nekateri kolesa hranijo kar v svojih sobah."

Tudi za mir v poznih večernih urah se ni bati, zagotavlja Huskić. V nočnem času je namreč v hotelu prisotna varnostna služba, ki skrbi za mir in red.

Nekaj kolesarskih ekip bo v noči na nedeljo nastanjenih v Hotelu Natura na Rogli. | Foto: Nekaj kolesarskih ekip bo v noči na nedeljo nastanjenih v Hotelu Natura na Rogli.

Sobotna kolesarska noč na Rogli

Kolesarska karavana se bo v soboto preselila na Roglo, kjer bo cilj tretje (kraljevske) etape na relaciji Celje–Rogla. Tekmovalci in spremljevalci bodo nameščeni v Hotelih Natura****, Planja**** in Rogla, nekaj jih bo bivalo v bungalovih, so nam sporočili iz Uniorja Zreče.

Posebnih zahtev glede namestitve, servisa in hrane na Rogli niso prejeli, iz preteklih izkušenj pa vedo, da športne ekipe in športniki s seboj največkrat prinašajo kakšna prehranska dopolnila. Ker se v svoji strategiji zavezujejo k individualni obravnavi gostov, bodo kolesarjem prilagodili tudi kulinarično ponudbo, so nam zagotovili.

Kolesarjem bodo prilagodili tudi kulinarično ponudbo. | Foto: Kolesarjem bodo prilagodili tudi kulinarično ponudbo.

Tako kot v Hotelu Ljubljana tudi na Rogli kolesarje dojemajo kot zelo prijetne goste, ki pa pričakujejo usklajen in visokokakovosten servis. Tudi glede zagotavljanja miru se na Rogli ni bati, zagotavljajo v Uniorju.

"Rogla je tudi običajno mirna destinacija, na kateri se ljudje spočijejo in si napolnijo baterije. Prihodnji konec tedna bodo kolesarji večinoma zasedali celotno Roglo, zato jim bosta mir in počitek pred pomembno tekmo zagotovljena."

Za savno najbrž ne bo časa. | Foto: Za savno najbrž ne bo časa.

Telekom Po Sloveniji | Foto:

Ne spreglejte