Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2009,
21.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 9. 2009, 21.43

8 let

Kocjan že drugič slavil v Medvodah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z 9. kriterijem Medvod se je nadaljevala sezona kolesarskih dirk v Sloveniji. Že drugič je v Medvodah slavil Jure Kocjan. Na drugem mestu Matej Stare ter Kristijan Koren na tretjem.

Na letošnjem kriteriju so poleg kolesarjev slovenskih klubov nastopili tudi štirje kolesarji, ki branijo barve tujih klubov. Poleg Kocjana in Korena sta v Medvodah nastopila tudi Matic Strgar (Vorarlberg-Corratec) in Gregor Gazvoda (Meitan Hompo-Graphite Design).

Kolesarji so se najprej pomerili v štirih kvalifikacijskih skupinah, iz katerih je prvih pet tekmovalcev napredovalo v finale. Sledila je dirka žensk, na kateri je slavila Polona Batagelj ter finalna dirka najboljših dvajsetih kolesarjev.

V finalu (40 krogov po 600 metrov) je nastopilo pet mladincev ter petnajst članov kategorije Elite oz. članov do 23 let. Suvereno zmago je dosegel Jure Kocjan, ki je slavil v prvih dveh šprintih. V tretjem je osvojil drugo mesto in nato s pomočjo Mitje Mahoriča in Strgarja odbil vse napade tekmecev. ''Težko je bilo dirkati proti številčno močnejšim kolesarjem Save in Adria Mobila. Vseeno sem imel pomoč s strani Matica Strgarja, s katerim sva dobra prijatelja. Matic je že pred štartom dejal, da ni sposoben zmagati ter da mi lahko pomaga. Sicer nisem pričakoval zmage, saj sem imel pretekli teden nekaj težav z želodcem. Sedaj bom nekaj dni treniral doma in nato prihodnji teden zopet odhajam na dirke v Italijo in Francijo. Pričakujem tudi podpis pogodbe, saj sem formalno že dogovorjen, da tudi prihodnjo sezono nastopam v tej ekipi. Slednja bo profesionalna kontinentalna in tudi stvari v ekipi so se v primerjavi s pričetkom sezone zelo popravile. Sem zadovoljen in ostajam še eno sezono v Italiji,'' je zaključil Kocjan, katerega velika želja je nastop na svetovnem prvenstvu v Mendrisiu.

Na kriteriju je bila prisotna večina najboljših tekmovalcev slovenskih klubov. Od kolesarjev Save je manjkal Gašper Švab, medtem ko od kolesarjev Adria Mobila ni bilo dvakratnega zmagovalca Gregorja Boleta, Marka Kumpa ter Kristjana Fajta.

Ne spreglejte