Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 6. 2017,
12.05

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Fructal

Foto: Fructal

Natisni članek

advertorial Fructal Frutabela kolesarska dirka kolesarji

Sreda, 21. 6. 2017, 12.05

2 meseca

Kaj sta Žiga in Jana doživela v zakulisju kolesarske dirke Po Sloveniji?

Vsebino omogoča Fructal

Foto: Fructal

Nagrajenca Frutabeline nagradne igre sta doživela posebno VIP-izkušnjo. Pokukala sta v zakulisje kolesarske dirke Po Sloveniji in doživela resnično nepozabno izkušnjo.

Kolesarska dirka Po Sloveniji | Foto:

Kolesarska dirka Po Sloveniji je končana, zmagoviti pokal je letos pripadel Poljaku Rafalu Majki, ki je dirko osvojil že dan poprej s svojim zmagovitim vzponom na Roglo. Drugouvrščeni irski kolesar Sam Bennett, je z izjemnim šprintom ugnal britanskega zvezdniškega kolesarja Marka Cavendisha, ki je dirko končal na tretjem mestu. Najboljši Slovenec je bil 18-letni Tadej Pogačar, ki je dirko zaključil na odličnem petem mestu.

Kolesarska dirka Po Sloveniji | Foto:

Letošnja dirka Po Sloveniji, ki je bila že 24. po vrsti, je bila v marsikaterem pogledu posebna. Poleg gledalcev ob trasi, ki so si dirko ogledali na prizorišču samem, so pred malimi zasloni dirko v živo lahko spremljali ne le domači gledalci na nacionalni televiziji, pač pa tudi vsi ljubitelji kolesarstva v drugih državah, saj je dirko prvič v zgodovini prenašal tudi Eurosport. Prav na poseben način pa sta dirko doživela Frutabela nagrajenca Žiga in Jana, ki sta si dirko ne le pobliže ogledala, pač pa sta pokukala tudi v njeno zakulisje. Frutabela jima je za nagrado omogočila ekskluziven vpogled v 2. etapo, s startom in ciljem v Ljubljani.

Kolesarska dirka Po Sloveniji | Foto:

Nepozabne izkušnje pa Žiga in Jana nista privoščila le sebi, pač pa sta na VIP-dogodivščino povabila tudi svoji boljši polovici, Ano in Blaža. Četverica je tako dan že dopoldan začela v ljubljanskem Tivoliju, kjer si je ogledala bokse slovitih ekip Orica Scott, UAE Team Emirates, Bora-Hansgrohe, pri ekipi Dimnsion Data pa so se vsi štirje navijači uspeli družiti tudi s prvim zveznikom dirke, Markom Cavendishem. Nepozabne trenutke so ovekovečili tudi s skupnim fotografiranjem, tako da jim je za vedno ostal resnično nepozaben spomni.

Kolesarska dirka Po Sloveniji | Foto:

Da je bila njihova dogodivščina resnično nekaj posebnega, priča tudi dejstvo, da sta se Žiga in Jana s spremljevalkama za kratek čas mudila tudi v ekipnem avtobusu slovite ekipe Bahrain Merida, katere glavni trener je nekdanji selektor slovenske ekipe, Gorazd Štangelj, ki jim je razkril tudi marsikaj zanimivega o samem treningu in poteku tovrstnih tekmovanj. Mimogrede, prav Gorazd Štangelj je bil aktivno udeležen tudi pri nastanku Frutabeline "kolesarske" rezine.

Kolesarska dirka Po Sloveniji | Foto:

Po obisku zakulisja na štartni črti so se fanta in dekleti s službenim vozilom v spremstvu glavnega serviserja Kolesarske zveze Slovenije, Klemna Tuška, ki je zbrani druščini izdal marsikatero "kolesarsko" skrivnost in zanimivost, odpeljali na traso. Po nekaj odsekih, kjer so nagrajenci pričakali karavano kolesarjev, so se nato vrnili na cilj v Ljubljano. Na ciljni črti na Slovenski cesti so iz prve vrste spremljali zmagoslavje Luke Mezgeca in se kasneje družili v VIP-šotoru.

Kolesarska dirka Po Sloveniji | Foto:

Po dnevu polnem doživetij je Žiga, sicer aktivni gorski tekač in kolesar, ki je prišel v spremstvu punce Ane, povedal: "Izkušnja je izredno zanimiva in vesel sem, da sem bil izžreban. Poleg tega smo se že pred začetkom dirke uspeli fotografirati tudi z Luko Mezgecem in morda smo mu prav mi prinesli srečo, da je na koncu zmagal na tej etapi." Drugi nagrajeni par, Jana in Blaž, pa sta dejala, da jima je dan minil neverjetno hitro: "Prav res sva presenečena, kako hitro se odvija vse skupaj. Po televiziji je vse bolj mirno, v živo pa gre vse zelo hitro mimo. Super izkušnja, v kateri sva izvedela veliko zanimivih stvari in bova zaradi tega še bolj pogosto kolesarila."

Dirko Po Sloveniji je tako zaznamovala udeležba številnih mednarodnih ekip kolesarjev, napeti zaključki etap, čudovita slikovita pokrajina naše dežele in nepozabna doživetja Frutabela nagrajencev.

Kaj vse se je dogajalo, si lahko ogledate v spodnjem videu:

 

Ne spreglejte