Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 6. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Jan Tratnik Po Sloveniji

Nedelja, 19. 6. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Idrijčan bo Siolovo majico poskušal pripeljati v Novo mesto, a mora paziti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Jan Tratnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Letošnja kolesarska dirka Po Sloveniji je po treh etapah domala že odločena. V Novo mesto mora rumeno majico le še varno pripeljati Estonec Rein Taaramäe, modro, ki jo nosi vodilni v razvrstitvi gorskih ciljev, pa Jan Tratnik, z desetim mestom najboljši Slovenec na sobotnem kronometru.

"Majica še ni moja, pred mano je še ena etapa, ki ima gorske cilje in moram paziti na tista dva kolesarja, ki me še ogrožata. Potrudil se bom, da jo bom obdržal," je na Celjski koči po sobotnem gorskem kronometru razlagal 26-letni Idrijčan Jan Tratnik, ki je na letošnji, že 23. slovenski pentlji edini domači kolesar z eno od majic.

Ogrožata ga še Belgijec in Italijan
Tratnik s 17 točkami vodi v razvrstitvi gorskih ciljev in je na tretji etapi nosil modro majico Siol.net. Pred Belgijcem Prebenom Van Heckejem (Topsport Vlaanderen - Baloise) ima le točko prednosti, pet pred vodilnim kolesarjem dirke Po Sloveniji, Taarämajem in sedem pred Italijanom Iourijem Filosijem (Nippo - Vini Fantini). Estonec bo na zadnji etapi branil rumeno majico in se ne bo izpostavljal v boju za modro, medtem ko lahko Van Hacke in Filosi še prekrižata načrte slovenskemu asu.

26-letni Idrijčan je bil v soboto na gorskem kronometru najboljši Slovenec. Osvojil je deseto mesto. | Foto: Vid Ponikvar 26-letni Idrijčan je bil v soboto na gorskem kronometru najboljši Slovenec. Osvojil je deseto mesto. Foto: Vid Ponikvar

Sam ne bo poskušal s pobegom
"Belgijca in Italijana ne smem pustiti v pobeg. Če bosta poskusila, bom šel zraven. Sam pa ne bom poskušal. Mislim, da ne. Še vedno sem lahko dokaj hiter na koncu, če ne bo pobegov in se bo izteklo po mojih željah, lahko še vedno dirkam tudi na rezultat," pravi nekdanji kolesar Radenske, Quick Stepa in Tirola, ki danes pedala vrti za avstrijsko moštvo Amplatz-BMC. 

"Nekaj najlepšega je na domači dirki obleči eno od majic"
V modro majico se je Tratnik oblekel na drugi, kraljevski etapi letošnje dirke, ko je bil večji del strupene, 217-kilometrske preizkušnje v begu. "Nekaj najlepšega je na domači dirki, še posebej ob taki konkurenci, obleči eno od majic. Zelo sem ponosen na to. Druga etapa je bila še posebej težka, a sem dobil dodatno energijo po mojih krajih, kjer je bilo veliko mojih navijačev, prijateljev in družina," pravi državni prvak v kronometru.
Vodstvo v razvrstitvi gorskih ciljev si je prislužil s pobegom na kraljevski drugi etapi letošnje slovenske pentlje. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Vodstvo v razvrstitvi gorskih ciljev si je prislužil s pobegom na kraljevski drugi etapi letošnje slovenske pentlje. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Tudi na dirki po Avstriji želi pokazati nekaj posebnega
Za ekipo Amplatz-BMC vrhunec sezone prihaja od 3. do 10. julija, ko bo na sporedu dirka po Avstriji, na kateri si želi tudi Tratnik pokazati veliko: "Za našo ekipo je seveda najpomembnejša dirka po Avstriji, zame pa je bil letos eden največjih ciljev tudi dirka Po Sloveniji. Trenutno sem v zelo dobri formi, prejšnji teden sem zmagal etapo na dirki po Slovaški, zdaj dobro dirkam še tu, sicer se mi prva etapa ni posrečila. Lani je bila zame zelo uspešna dirka po Avstriji, dobil sem zeleno majico, v eni etapi sem bil tretji in petkrat med prvimi desetimi. Letos imam cilj osvojiti vsaj eno etapo in trenutno vse poteka po načrtu, kar se pripravljenosti tiče."

Ne spreglejte