Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 5. 2017,
17.10

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Monika Hrastnik

Nedelja, 28. 5. 2017, 17.10

6 let, 10 mesecev

Hrastnikova četrta na EP, mladinec Pintar šesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Monika Hrastnik | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Na evropskem prvenstvu v spustu z gorskimi kolesi v italijanski Sestoli je najboljši slovenski rezultat dosegla Monika Hrastnik, ki je dirko članic končala na četrtem mestu. Šesti je bil med mladinci Rudi Pintar, med člani je Jure Žabjek osvojil 17. mesto.

Med članicami je bila najhitrejša Italijanka Eleonora Farini, ki je bila za skoraj pet sekund hitrejša od rojakinje Alie Marcellini. Tretja je bila Francozinja Marine Cabirou, Hrastnikova, lani evropska podprvakinja, je bila od nje počasnejša za slabe pol sekunde. Špela Horvat je bila 11.

Evropski naslov med člani je osvojil Francoz Florent Payet, ki je za 0,6 sekunde ugnal Poljaka Slawomirja Lukasika. Bron si je pridirkal Italijan Loris Revelli, ki je za srebrom zaostal za vsega šest tisočink. Jure Žabjek, evropski prvak pred dvema letoma, je končal na 17. mestu s 4,8 sekunde zaostanka. Jan Cimperman je bil 19., Žiga Pandur 30., Miran Vauh pa po padcu 81.

Med mladinci se je odlično s tekmeci boril Rudi Pintar, ki je za najhitrejšim Francozom Sylvainom Cougoureuxom zaostal za 7,5 sekunde. Matic Kokelj je bil 28.

"Vauh je padel, prednjo gumo mu je pobralo. Cimperman pravi, da je zadovoljen z vožnjo. Pandur in Žabjek se nista najbolj spoprijateljila s progo. Ni tehnična, je strma, zaostanki so bili nizki. Sekunda je lahko pomenila veliko mesto. Monika je naredila par napak, bila je blizu. Rudi je zelo zadovoljen, veliko je treniral je z Juretom in Žigo. Vse je dobro odpeljal. Od Matica sem pričakoval malo več glede na zadnje tekme in zaostanke. Bolj mu ležijo zahtevne proge. Ta je bila kratka in strma. V zgornjem delu je šlo kar naravnost navzdol, brez ovinkov, vmes so bile poličke. Smo zadovoljni, smo pa pričakovali malo več, tudi tekmovalci," je iz Sestole sporočil vodja slovenske reprezentance Miha Jakopič.

Ne spreglejte