Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 2. 2012,
15.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andre Greipel

Torek, 14. 2. 2012, 15.33

8 let

Greipel zmagovalec etape in prvi vodilni v Omanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nemški kolesar Andre Greipel je z zmago v 1. etapi 3. kolesarske dirke po Omanu (2.HC) dosegel že svojo četrto letošnjo zmago. Na dirki ni slovenskih kolesarjev.

Medtem, ko sta na lanski dirki nastopila Grega Bole in Marko Kump, na letošnji dirki ni Slovencev. Na dirki tudi ni lanskega zmagovalca Roberta Gesinka, medtem ko je prisoten prvi zmagovalec dirke Fabian Cancellara. Prva 159 kilometrov dolga etapa se je po pričakovanjih končala s ciljnim šprintom glavnine. V slednjem je prvi ciljno črto prečkal Greipel, ki je moral zaradi bolezni izpustiti dirko po Katarju. Nemcu se je potrpežljivost izplačala, saj je že drugič v letošnji sezoni oblekel majico vodilnega (rdečo) v skupnem seštevku. V slednji je dve etapi kolesaril tudi na prvi dirki letošnjega Svetovnega koledarja Santos Tour Down Under.

Na 2. in 3. mestu sta etapo končala Rus Denis Galimzjanov in Američan Tyler Farrar. Večji del etape so bili v begu štirje kolesarji. Mikhail Ignatiev (Katjuša), Danilo Wyss (BMC Racing), Pengda Jiao (Champion System) in Alexandre Lemair (Bridgestone Anchor) so si uspeli prikolesariti največ 5 minut in pol prednosti pred glavnino. Slednja je kot zadnjega, po zaslugi kolesarjev ekipe Sky in Lotto-Belisol, deset kilometrov do cilja ulovila Ignatieva.

Dirka ekstra kategorije, ki ima na sporedu 6. etap, se bo končala v nedeljo. Na dirki, ki je na sporedu šele tretjič, nastopa nekaj vrhunskih kolesarjev. Poleg prve četverice z lanskega cestnega svetovnega prvenstva (Cavendish, Goss, Greipel in Cancellara) so tu še Vincenzo Nibali, Joaquin Rodriguez, Andy Schleck, Sylvain Chavanel, Peter Velits, Tom Boonen, Peter Sagan ter še nekateri odlični kolesarji. Najpomembnejša etapa bo predzadnja, ki se bo končala s 6 kilometrov dolgim ciljnim vzponom na Zeleno goro. Z gotovostjo lahko trdimo, da bo letošnjo dirko zmagal kolesar, ki je dober pri kolesarjenju v klanec.

Ne spreglejte