Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2013,
18.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 5. 2013, 18.43

8 let

Gorski kolesarji v spustu v novo sezono dobro pripravljeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V začetku junija bodo tekme svetovnega pokala začeli tudi gorski kolesarji v spustu. Eno glavnih slovenskih imen v moški konkurenci bo Žiga Pandur, pri ženskah pa ima višje cilje Zarja Černilogar.

"Priprave so potekale v redu, po pričakovanjih. Pozna zima je skrajšala čas treninga. Mislim, da sem pripravljen na sezono. Še nekaj časa je do vrha sezone, glavne tekme se začnejo junija. Lahko še malo stopnjujem zadevo," meni Pandur, tekmovalec Unior Tools Teama, o uvrstitvah v svetovnem pokalu pa sporoča: "V svetovnem pokalu želim biti konstanten, konstantno se želim uvrščati v finale oziroma doseči prvih 30."

V Unior Tools Teamu bosta v tej sezoni nastopala dva tujca, Britanca Ruaridh Cunningham in Jess Stone. Posebej zanimiv je prvi tekmovalec, ki je leta 2007 osvojil naslov svetovnega prvaka. Tine Mahkovec, vodja ekipe, je na vprašanje, kakšni so načrti z njim, dejal: "Čisto preprosti. Da se uvršča med prvo dvajseterico v svetovnem pokalu, je pa že dosegel deseterico in še višje. Lansko leto je bil poškodovan in brez prave podpore. Z vsem, kar smo mu že zdaj zagotovili, smo prepričani, da mu bomo dali nek pospešek. Prva dirka, kjer se bo ekipa pojavila, je njegova domača proga, njegov domač teren, kjer je on ena največjih zvezd, v Fort Williamu. Računamo na nekaj velikega."

Pandur je prvo zmago na mednarodni sceni dosegel lani v bolgarskem Sopotu, ki bo letos gostil dirko za evropske naslove. "Proga je tam zanimiva, letos na EP upam na prvo deseterico ali pa še kaj več," pred prvim vrhuncem sezone pravi slovenski spustaš, o cilju pred svetovnim prvenstvom v Pietermaritzburgu pa je dejal: "SP je letos v JAR in upam, da bom izboljšal svoj rezultat, 35. mesto, iz leta 2011."

Moštvo Blackthorn GT je novinec v svetovnem pokalu, odločitev za vstop pa je po besedah Klavdija Blažka korak naprej od dobrih rezultatov v prejšnjih sezonah. Za ajdovsko ekipo bodo v tej sezoni nastopali Zarja Černilogar, Miran Vauh in mladinec Tilen Leban.

"Letos so želje in cilji višji. Moram napredovati. Osredotočila se bom na evropske tekme in tekme svetovnega pokala. V svetovnem pokalu se želim redno uvrščati med 15 oziroma 10 najboljših, v evropskem pokalu pa na stopničke," pred začetkom sezone napoveduje Zarja Černilogar, ki je v lanski sezoni v skupnem seštevku evropske serije osvojila tretje mesto.

Ne spreglejte