Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 7. 2012,
17.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 4. 7. 2012, 17.37

8 let

Fuglsang deklasiral tekmece, Vrečer tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danec Jakob Fuglsang je zmagovalec 4. etape in novi vodilni na 64. kolesarski dirki po Avstriji (2.HC). Slovenec Robert Vrečer je etapo končal na 3. mestu in napredoval na 4. mesto.

V 141 kilometrov dolgi kraljevski etapi so morali kolesarji preko Grossglocknerja. Že na pričetku vzpona sta se tekmecev otresla Jakob Fuglsang in Čeh Leopold Konig. Sedemindvajsetletni Fuglsang je prvi prečkal gorski cilj in se kot prvi Danec v zgodovini dirke vpisal na listo kolesarjev, ki so prvi prečkali gorski cilj na nadmorski višini 2504 metrov. Na vrhu gorskega cilja, ki je bil na dobri polovici etape, sta imela ubežnika več kot 3 minute prednosti pred skupino v kateri je bil v rumeno majico odet Danilo Di Luca. Ob vzponu na zadnji gorski cilj v etapi je prvi skupini pobegnil Robert Vrečer. Slovenec, ki nastopa za avstrijsko ekipo Vorarlberg, je uspel tretji prikolesariti v cilj. Pred njim sta v cilj prikolesarila Fuglsang in Konig. Slednji je lani dirko končal na 2. mestu v skupnem seštevku. Tokrat ga je Fuglsang premagal na 3 kilometre dolgem ciljnem vzponu. Na slednjem je Vrečer uspel zadržati prednost pred zasledovalci, ki so za njim zaostali 12. sekund. Zelo dobro je nastopil tudi Jure Golčer, ki je etapo končal v prvi skupini in zasedel 18. mesto.

V skupnem seštevku dirke je Fuglasang naredil najpomembnejši korak k zmagi v skupnem seštevku dirke. Odličen kronometrist bo v naslednjih etapah z moštvenimi kolegi le nadziral potek dirke. V soboto, ko bo na sporedu predzadnja etapa dirke, bo lahko ob normalnem razpletu etape, le še potrdil zmago v skupnem seštevku. Vrečer je danes naredil pomemben korak k visoki uvrstitvi v skupnem seštevku. Aktualni slovenski prvak v kronometru mora v naslednjih etapah le slediti Fuglsangu in nato na kronometru potrditi dobro pripravljenost. Jure Golčer, ki je na 12. mestu v skupnem seštevku, mora v eni izmed naslednjih etap pridobiti nekaj sekund napram tekmecem, če želi dirko končati v deseterici najboljših.

Ne spreglejte