Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 9. 2018,
17.50

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Jan Tratnik svetovno prvenstvo SP 2018

Nedelja, 23. 9. 2018, 17.50

5 let, 7 mesecev

SP, ekipma vožnja

Ekipna vožnja Belgijcem, CCC z Janom Tratnikom deveti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Jan Tratnik | Foto zajem zaslona

Foto: zajem zaslona

Poljska ekipa CCC Sprandi Polkowice s slovenskim kolesarjem Janom Tratnikom v postavi je na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku v ekipni vožnji na čas osvojila deveto mesto. Prvega mesta se je veselilo belgijsko moštvo Quick Step-Floors.

Quick Step-Floors je na koncu na trasi med Ötztalom in Innsbruckom v dolžini 62,8 kilometra za 18,46 sekunde prehitel branilce naslova, nemško ekipo Sunweb na čelu z aktualnim svetovnim prvakom v posamičnem kronometru Nizozemcem Tomom Dumoulinom. Na tretjem mestu je končal ameriški BMC, ki je bil počasnejši 19,55 sekunde.

CCC z Janom Tratnikom si je želel izboljšati lansko osmo mesto s SP v Bergnu, a je za tem ciljem na koncu zaostal za pol minute. Poljaki so bili od zmagovalcev, ki so vpisali že neverjetno 69. zmago v sezoni, počasnejši za 2:37 minute.

"En nam je zmanjkal čez klanec"

Jan Tratnik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Z ekipo so celo leto potekale priprave na ekipno vožnjo. Lani smo bili osmi brez večjih priprav. Letos smo se bolj podredili kronometru. Po dirki po Slovaški smo pripotovali v Avstrijo, da smo si dobro ogledali progo. Dali smo vse od sebe. En nam je zmanjkal čez klanec, mislili smo, da bo prišel čez. Imel je slab dan," je uvodoma dejal Tratnik in priznal, da je celotno moštvo prišlo v cilj izmučeno, kar pomeni, da so dali od sebe prav vsak atom moči.

Idrijčan, ki je danes zadnjič nastopil v dresu CCC-ja, prihodnje leto bo nosil dres Bahrain-Meride v svetovni seriji, se zdaj seli v slovenski reprezentančni hotel. Skušal se bo čim prej regenerirati in vse misli preusmeriti na sredo, ko ga čaka posamična vožnja na čas.

Pripravljen je maksimalno

"V sredo si želim popraviti lanski uspeh, ko sem bil deseti. Z nekaj kronometri sem letos dobro opravil. Na dirki Po Sloveniji so bili na startu svetovni kronometristi, bil je raven kronometer in sem jih prehitel. Tu bo težek kronometer, je dolg, s pet kilometrov dolgim klancem, težjim kot lani. Bo izziv. Pripravil sem se maksimalno, bil sem na višinskih pripravah, pogledal sem si traso, na Slovaškem sem dvignil formo. Bomo videli. Komaj čakam. Grem uživat in poskusit popravit rezultat," se je naprej ozrl Tratnik.

Jan Tratnik | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Že dopoldan so dirkale ženske, na 54,5 kilometra dolgi progi so se naslova razveselile članice nemške zasedbe Canyon Sram Racing. Kolesarke BTC City Ljubljane Slovenke Polona Batagelj in Eugenia Bujak, Švedinja Hanna Nilsson, Nemka Corina Lechner, Rusinja Anastazija Jakovenko in Nizozemka Maaike Boogaard so bile sedme.

Kolesarke Canyona in kolesarji Quick Step-Floorsa bodo v zgodovino zapisani kot zadnji svetovni prvaki, saj se je Mednarodna kolesarska zveza (Uci) odločila, da bo disciplino umaknila s programa SP.

Izidi kolesarskega SP, ekipna vožnja na čas, moški (Ötztal - Innsbruck, 62,8 km):

1. Quick Step-Flors (Bel)          1:07:25,94
2. Sunweb (Nem/)                      + 18,46
3. BMC (ZDA)                            19,55
4. Sky (VBr)                            44,96
5. Mitchelton-Scoot (Avs)               56,68
6. Movistar (Špa)                     1:31,70
7. Trek Segafredo (ZDA)               2:03,97
8. Bora (Nem)                         2:07,24
9. CCC Sprandi Polkowice (Pol)        2:37,44
...

Matej Mohorič
Sportal Slovenci v Toskani pilili formo pred SP, najvišje Mohorič
Primož Roglič
Sportal Roglič v lov na mavrično majico, kolegi mu obljubljajo 110-odstotno podporo
Kolesarke, BTC City Ljubljana
Sportal BTC-jevke sedme na SP, zlato nemškim kolesarkam
Ne spreglejte