Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2008,
17.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 17. 5. 2008, 17.21

8 let

Druga etapna zmaga za Riccarda Ricca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na 91. kolesarski dirki Po Italiji je za kolesarji že 8. etapa katere zmagovalec je Riccardo Ricco. Tadej Valjevec 12. v etapi. V roza majici še vedno Giovanni Visconti.

Današnja 208 kilometrov dolga etapa se je končala s kratkim ciljnim vzponom v Tivoli. Etapa je bila lažja kot včerajšnja. Tudi danes so svojo srečo poskušali ubežniki, a jim glavnina ni dovolila uspeha v etapi. Kot zadnjega izmed petih ubežnikov je glavnina dva kilometra do cilja ulovila Adama Hansna (High Road). Avstralski prvak v posamični vožnji na čas je dodobra namučil kolesarje ekip, ki so v ospredju narekovali tempo za svoje kapetane.

Zaključek današnje etape je bil pisan na kožo Paolu Bettiniju, Davidu Rebellinu, Riccardu Riccu in Danilu Di Luci. Kratek in ne preveč strm ciljni klanec je potrdil točno to kar smo pričakovali. Že drugo zmago na letošnji dirki je dosegel 24 letni Riccardo Ricco, ki je ugnal Paola Bettinija in Davida Rebellina. Prvič je slavil v 2. etapi s ciljem v Agrigentu. Tekmece je z napadom 400 metrov do cilja skušal presenetiti Danilo Di Luca, a mu je v zadnjih metrih zmanjkalo moči. Veseli predvsem dejstvo, da je Tadej Valjavec iz dneva v dan boljši.

''Počutje gre na bolje. Vsekakor sem še nekoliko prekratek, da bi lahko v etapah z zahtevnim ciljem dosegel kaj več. Vsekakor računam, da bom v nadaljevanju še nekoliko boljši,'' je povedal Tadej Valjavec in v isti sapi dodal: ''Danes je ves dan letelo in se je ustavilo šele v cilju. Dirka je tako nervozna, da že težko čakam ponedeljek, ko bo na sporedu dan odmora.''

Jutri bo na sporedu 218 kilometrov dolga etapa s ciljem v San Vincenzu. V ospredju bodo šprinterji ali ubežniki. V ponedeljek bodo imeli kolesarji na sporedu prvi dan odmora.

Ne spreglejte