Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 2. 2017,
18.36

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dirka po Murcii kolesarstvo Alejandro Valverde

Sobota, 11. 2. 2017, 18.36

7 let, 2 meseca

Dirka po Murcii

Valverde vroč že na začetku sezone, Špilak najboljši Slovenec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Alejandro Valverde | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španec Alejandro Valverde je danes petič v karieri zmagal enodnevno dirko po Murcii. Član ekipe Movistar je odlično pripravljenost na začetku sezone potrdil s samostojno akcijo dobrih 60 km od cilja, ko je napadel in se tekmecem odpeljal do cilja. Najboljši Slovenec je bil na 21. mestu Simon Špilak, ki je bil v zasledovalni skupini Valverdeja.

182,7 km dolga klasika iz San Javierja do Murcie je vsebovala tri kategorizirane vzpone, na vzpon prve kategorije na Alto Callado Bermejo pa je napadel Valverde. Hitro si je prikolesaril prednost, ki jo je iz kilometra v kilometer večal, na koncu je bil pred zasledovalci v cilju hitrejši dve minuti in 10 sekund. Izkušeni Španec je sezono začel odlično, že pred tem je bil deveti in drugi.

Kolumbijec Jhonatan Restrepo (Katjuša) je osvojil drugo mesto v etapi, tretjega pa Avstrijec Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe).

Špilak najboljši med Slovenci

Najboljši Slovenec je bil Špilak, član Katjuše, ki je na svoji prvi dirki sezone osvojil 21. mesto, v zadnjih kilometrih je skupaj še z nekaj kolesarji lovil Valverdeja. Jan Tratnik iz CCC Sprandi Polkowice je bil 26. (+4:07). Luka Pibernik iz Bahrajn Meride je osvojil 40. mesto, David Per, drugi Slovenec Bahrajn Meride, je bil 65., Luka Mezgec iz Orice-Scotta je končal kot 87., debitant pri Bahrajn Meridi na najvišji ravni Domen Novak pa 113.

Isto slovensko šesterico že v nedeljo čaka še klasika Almeria. V sredo se v Španiji začne etapna dirka Ruta del Sol, kjer naj bi se za skupno zmago udarila Valverde in njegov rojak Alberto Contador, ki bo debitiral v dresu Treka-Segafreda. Na dirki bo od Slovencev zagotovo tudi Kristijan Koren, ki si na začetku sezone želi odmevnega rezultata, saj se mu izteka pogodba s Cannondalom.
Ne spreglejte