Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 7. 2017,
16.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dirka po Avstriji Rok Korošec Matej Mugerli Jan Tratnik

Nedelja, 2. 7. 2017, 16.52

6 let, 7 mesecev

Kolesarstvo, 2. julij

Tratnik dirko po Avstriji odprl z osmim mestom, Pogačar tretji na Madžarskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jan Tratnik | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Z 800 metrov dolgim prologom se je začela kolesarska dirka po Avstriji. V uvodni preizkušnji, ki se je končala na Schlossbergu oziroma grajskem griču sredi Gradca, je bil najhitrejši Italijan Oscar Gatto iz Astane, ki je progo prevozil v 2:11 minute. Najboljši Slovenec je bil Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice, +0:08) na osmem mestu.

Med najboljšo petdeseterico so končali še Matej Mugerli na 18., Rok Korošec (oba Amplatz - BMC) na 31. in Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) na 49. mestu. Andi Bajc (Amplatz - BMC) je bil 84.

Pogačar tretji skupno na Madžarskem

Mladi slovenski kolesar Tadej Pogačar je na dirki po Madžarskem osvojil končno tretje mesto. Najboljši mladi kolesar nedavno končane dirke Po Sloveniji, sicer član ljubljanskega Roga, je na dirki zaostal le za zmagovalcem Kolumbijcem Danielom Alexandrom Jaramillom, za njim je zaostal sedem sekund, in Madžarom Barnabasom Peakom.

V današnji peti, zadnji etapi je bil Pogačar deveti, v ciljnem sprintu 112 kilometrov dolge preizkušnje med Jaszberenyjem in Budimpešto pa je slavil Avstralec Scott Sunderland.

Tadej Pogačar je končal na skupno tretjem mestu. | Foto: Vid Ponikvar Tadej Pogačar je končal na skupno tretjem mestu. Foto: Vid Ponikvar

Na dirki je drugo etapo dobil 19-letni član ljubljanskega Roga Žiga Jerman, ki pa je moral po padcu pred dvema dnevoma odstopiti.

Znova dve članici BTC Cityja med 20 na Giru Rosa

V tretji etapi največje ženske etapne dirke v svetovni seriji Giro Rosa, ki se je odvijala v San Fioru, sta se med najboljšo dvajseterico prebili dve članici ljubljanske ekipe BTC City. Poljakinja Eugenia Bujak je bila 16., Italijanka Anna Stricker pa mesto za njo.

Sprint etape je dobila Britanka Barnes Hannah pred Finko Lotto Lepistö in Nizozemko Kirsten Wild. Najboljša Slovenka je bila Polona Batagelj na 47. mestu.

V skupni razvrstitvi vodi Nizozemka Anna Van Der Breggen Anna, najboljša članica BTC Cityja Ljubljane pa je Švedinja Hanna Nilsson, ki na 20. mestu zaostaja 4:04 minute, toliko kot 21. Urša Pintar.

Ne spreglejte