Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 3. 2008,
19.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 16. 3. 2008, 19.23

8 let

Cancellara po pričakovanjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Fabian Cancellara je v posamični vožnji na čas na kolesarski dirki Tirreno-Adriatico še enkrat potrdil naslov svetovnega prvaka v tej kolesarski disciplini.

Kolesarji so se v posamični vožnji na čas v lepem in sončnem vremenu spopadli s 26 kilometrov dolgo traso. Slednja je bila v prvih sedmih kilometrih speljana navzdol. Sledilo je dokaj ravnih dvanajst kilometrov ter zaključnih sedem kilometrov speljanih v klanec. Najhitreje je z ''uro resnice'' opravil Fabian Cancellara. Dvakratni svetovni prvak v tej disciplini je deklasiral konkurenco in prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Švicar si je večino prednosti prikolesaril v prvih dveh tretjinah etape.

Zelo solidno je svoj nastop opravil Tadej Valjavec, ki je za Švicarjem zaostal manj kot dve minuti. ''Zadovoljen sem s svojim prvim letošnjim kronometrom. Kolo sem dobil danes dopoldne, takoda sem prvič sedel na njem. Tudi trasa kronometra mi ni bila pisana na kožo. Jutri bo na sporedu odločilna etapa, v kateri bom zopet trpel, saj imam dan po kronometru vedno težave. Upam na najboljše,'' je za Sportal povedal Valjavec.

Jutri bo na sporedu predzadnja 195 kilometrov dolga etapa v kateri kolesarje čaka šest klancev. O zmagovalcu etape bo odločal ciljni vzpon v Castelfidardo. V torek, ko je na sporedu zadnja etapa, ni veliko možnosti, da bi prišlo do sprememb v skupnem seštevku, v katerem se bo končni vrstni red določil jutri.


Rezultati 5. etape, Macerata – Recanati, 26 km:

1. Fabian Cancellara (Švi) Team CSC 33:41 2. David Zabriskie (ZDA) Slipstream Chipotle +0:22 3. Thomas Lövkvist (Šve) High Road 0:55 4. Markus Fothen (Nem) Gerolsteiner 0:57 5. Enrico Gasparotto (Ita) Barloworld 1:00 6. Mikhail Ignatiev (Rus) Tinkof Credit Systems 1:08 7. Gustav Larsson (Šve) Team CSC 1:12 8. Linus Gerdemann (Nem) High Road 1:16 9. Manuel Quinziato (Ita) Liquigas isti čas 10. Stijn Devolder (Bel) Quick.Step 1:20 … 20. Tadej Valjavec (Slo) Ag2r-La Mondiale 1:53 91. Jure Golčer (Slo) LPR Brakes 4:01

Ne spreglejte