Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 1. 2008,
17.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 11. 1. 2008, 17.35

8 let

Boonen želi voziti ekipno vožnjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Belgijski kolesar Tom Boonen je objavil, da želi z moštvenimi kolegi v Pekingu nastopiti na dirkališču v ekipni vožnji na čas.

27-letni šprinter meni, da bi skupaj z Gertom Steegmansom, Woutrom Weylandtom in Sebastienom Rosselerjem lahko konkurirali Angležem in Avstralcem v boju za zlato olimpijsko medaljo.

V ta namen se namerava omenjena četverica po nastopu na dirki po Franciji popolnoma posvetiti le temu nastopu. Seveda se bodo morali Belgijci prej kvalificirati na olimpijske igre. Zato so pred dnevi na tekmo svetovnega pokala v Los Angeles poslali ekipo, ki bo skušala izpolniti kvalifikacijsko normo in s tem omogočiti nastop štirim zvezdnikom ekipe Quick.Step-Innergetic.

"Popolnoma sem prepričan v to, da lahko odlično nastopimo. V to niti najmanj ne dvomim," je za belgijski časopis La Derniere Heure na pripravah v Španiji dejal Boonen. Očitno je spoznal, da je trasa cestne dirke zanj prezahtevna in si želi nastopiti na olimpijskih igrah. "Mislim, da smo mi štirje najhitrejši kolesarji v Belgiji. Če se bo nastop na Touru izšel tako kot lani bo to izvrstna priprava na olimpijske igre. Komu je mar za denar, ki bi ga zaslužil na kriterijih po Touru. Imam belgijski rekord na kilometer in tudi ostali trije imajo izkušnje z dirkališča," je še dodal Boonen.

"To bo velik izziv. Vsi smo hitri. Največjo težavo vidim v tem, da bomo imeli le tri tedne časa za privajanje na tehniko saj ne verjamem, da bomo lahko prav veliko trenirali pred Tourom. Vendar, če se bomo vsi maksimalno potrudili rezultat ne bo izostal. Vsekakor pa menim, da ta preizkušnja ni pisana na kožo le specialistom za posamično vožnjo na čas," je zaključil Boonen, ki bo z moštvenimi kolegi v Benicassmu na pripravah vse do četrtka 17. januarja.

Ne spreglejte