Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 5. 2017,
13.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Po Sloveniji

Četrtek, 4. 5. 2017, 13.56

6 let, 6 mesecev

Boj "za zeleno" se začenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Vid Ponikvar

V okviru intenzivnih priprav na letošnjo, že štiriindvajseto mednarodno kolesarsko dirko Po Sloveniji, ki bo od 15. do vključno 18. junija 2017 športno, turistično in tudi poslovno znova »zaobjela« Slovenijo, je v prostorih dolgoletnega generalnega sponzorja dirke, družbe Telekom Slovenije, d. d., potekala letošnja uvodna novinarska konferenca.

"'Fight for green'/ 'Borite se za zeleno'", je novi, izjemno močan in hkrati večplastni slogan dirke, ki se v neposrednem pomenu sicer nanaša na kolesarski boj za majico vodilnega – ta bo odslej zelena in ne rumena kot doslej – posredno pa nakazuje na precej širši pomen trajnostne zaveze naše dežele in slovenskega turizma v smislu »ohranimo naš planet zelen«. Boj za čisto in zdravo okolje ostaja tudi v ospredju naše kolesarske dirke Po Sloveniji, tokrat še z nekoliko večjim emocionalnim in siceršnjim nabojem,« - je uvodoma dejal direktor dirke, sicer tudi direktor kolesarskega kluba Adria Mobil, Bogdan Fink.

Zvesti generalni sponzor dirke sicer še naprej ostaja družba Telekom Slovenije, d. d., posebno partnerstvo pa so pri organizaciji in izvedbi tokratne, že 24. pentlje, sklenili glavni organizator dirke, KK Adria Mobil, njihov dolgoletni sponzor, družba Adria Mobil, d.o.o., in Slovenska turistična organizacija (STO). V dogovoru s skupaj 13 partnerji, med katerimi so tudi javna agencija SPIRIT Slovenija, Turizem Ljubljana, Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, zreški Unior pa občine Koper, Slovenska Bistrica, Rogaška Slatina, Zreče, Novo mesto, Slovenske Konjice in Žalec, je letos prišlo tudi do podpisa pogodbe z najbolj gledanim evropskim in svetovnim televizijskim kanalom Eurosport glede neposrednega prenosa dirke Po Sloveniji.

650 km dolga pot za naziv kralj dirke

 | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar To pomeni, da si bo letošnjo dirko prvič v zgodovini te prireditve ogledalo preko 113 milijonov kolesarskih navdušencev v Evropi, Aziji, Afriki ter na Srednjem vzhodu oziroma, da bo zgodba o slovenski kolesarski »zeleni bitki« prišla v več kot 99 držav sveta. Dokaz več, da je takšen »boj« tudi upravičen in hkrati smiseln, pa bo slika dejansko zelene Slovenije, ki bo preko mednarodnega kolesarskega dogodka in najbolj gledanega športnega televizijskega kanala sredi letošnjega junija obšla svet.

Sicer bo tudi letos kolesarska karavana prevozila skoraj 650 kilometrov dolgo traso v štirih etapah: prva bo potekala od Kopra do Kočevja, druga bo zaobjela Ljubljano, saj bo tako start kot cilj v slovenski metropoli, tretja, tudi najtežja, brž ko ne odločilna, bo potekala na relaciji Celje – Rogla, in zadnja, četrta bo potekala na relaciji Rogaška Slatina – Novo mesto. Za zeleno majico vodilnega se bo borilo približno 140 kolesarjev iz doslej prijavljenih 18 ekip, od tega kolesarji tudi petih ekip najvišjega profesionalnega ranga World Tour.

"Ozaveščanje vseh nas o pomenu in vlogi zelene mobilno"

 | Foto: "Kolesarski klub Adria Mobil zavzeto udejanja svoje poslanstvo in v svoje delovanje vključuje vse vidike tega prelepega športa – gre za delo s profesionalno kontinentalno ekipo, organizacijo športnih dogodkov tako na rekreativni kot profesionalni ravni, gre za vzgojo mladih talentov, predvsem pa gre za ozaveščanje vseh nas o pomenu in vlogi zelene mobilnosti. Le ta pomeni za klub, podjetje kot tudi zame osebno pogled naprej, je namreč vprašanje sedanjosti in hkrati odgovor na izzive prihodnosti. Vsak na svojem področju, tako kolesarski klub kot tudi družba Adria Mobil, si bomo tudi v prihodnje prizadevali iskati najboljše odgovore na zelene izzive in si postavljali še bolje trajnostno zahtevne cilje," - je ob predstavitvi letošnje dirke poudarila predsednica KK AM in izvršna direktorica sektorja Kadri in organizacija družbe Adria Mobil, Mojca Novak.

Direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Maja Pak pa je izpostavila poseben pomen uvrstitve dirke Po Sloveniji na športni kanal mednarodne televizijske korporacije gledano tudi skozi izjemno pomemben vidik promocije Slovenije kot turistične in poslovne destinacije, ki ponuja aktivna doživetja najvišjega kakovostnega razreda in zagotavlja pojavnost Slovenije skozi njene naravne danosti.

Pozicioniranje Slovenije kot odlične destinacije za športni turizem

 | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Veliki odmevni športni dogodki, kot je kolesarska dirka Po Sloveniji in direkten prenos na globalni TV mreži Discovery, konkretno na Eurosportu, so izjemnega pomena za pozicioniranje Slovenije kot odlične destinacije za športni turizem, priprave športnikov in organizacijo mednarodnih športnih dogodkov. Slovenija je dežela svetovnih prvakov, pa tudi dežela za odlična petzvezdična aktivna doživetja turistov. Neokrnjena narava, ugodna klima, dobra infrastruktura za aktivni oddih ter strokovna znanja nas uvrščajo med vse bolj zaželene destinacije tako za izvedbo odmevnih športnih dogodkov, za priprave športnikov kot tudi za aktivni oddih turistov.

Zato smo se odločili za sodelovanje pri prenosu in promociji kolesarske dirke v partnerstvu s turističnimi destinacijami in drugimi institucijami. Promocija Slovenije preko neposrednega prenosa dirke in intenzivnega oglaševanja Slovenije in njenih destinacij, po kateri dirka poteka, je tako v skladu s komunikacijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave športne destinacije, privlačne za priprave športnikov, aktivni oddih njenih obiskovalcev in prebivalcev," - je povedala mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Sicer je dirka Po Sloveniji 2017 bila izziv tudi z oblikovnega stališča, saj se bo domači in tudi javnosti predstavila ne zgolj z novim sloganom, pač pa tudi z novo celostno podobo, s katero se je »Bitka za zeleno« dejansko tudi začela.

Ne spreglejte