Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2010,
17.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 17.56

8 let

Bo Fabian Cancellara ostal v ekipi Saxo Bank?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Fabian Cancellara sodi povsem v vrh svetovnega kolesarstva. Kljub temu da ima Švicar veljavno pogodbo z ekipo Saxo Bank za prihodnjo sezono, je veliko namigovanj, da bo zapustil ekipo.

Ekipo Saxo Bank vodi menedžer Bjarne Riis. Nekdanji danski kolesar je za prihodnjo sezono v ekipo pripeljal Alberta Contadorja, kar bo vsekakor velika sprememba za marsikaterega člana ekipe. Tudi za Fabiana Cancellaro, ki se še ni uspel pogovoriti z Riisom o nadaljevanju kariere. ''Veliko premišljujem o prihodnji sezoni. Javna skrivnost je, da se zame zanima veliko število ekip. Njihove ponudbe vključujejo tudi možnosti za nadaljnje življenje po končani karieri. Priznati moram, da so nekatere izmed njih zelo pritegnile mojo pozornost. Vesel sem, da bo tudi Bjarne Riis prišel na Vuelto, kjer se bova lahko pogovorila o teh možnostih,'' je na svoji spletni strani zapisal Cancellara.

Devetindvajsetletni Cancellara zaenkrat ostaja v ekipi, ki se bo v prihodnji sezoni imenovala Saxo Bank-SunGard. ''Po končani Vuelti upam, da bom vedel več o moji pripravljenosti pred svetovnim prvenstvom ter o tem, kje bom nadaljeval kariero,'' je zaključil Cancellara, ki želi v Avstraliji osvojiti oba naslova svetovnega prvaka. Če bo hotel zapustiti Saxo Bank po koncu letošnje sezone bo moral zagotovo globoko seči v žep, da bo odkupil svojo pogodbo!

Ekipo Saxo Bank po letošnji sezoni zapušča veliko število kolesarjev, ki se selijo v Luksemburg. Brata Schleck bosta namreč prva moža novo nastajajoče ekipe s sedežem v Luksemburgu. Vodilni možje ekipe so že zaprosili za licenco Pro toura, medtem ko je ameriški proizvajalec koles Trek na sejmu Eurobike objavil, da bo v prihodnji sezoni s kolesi opremljal ekipo bratov Schleck ter ekipo RadioShack.

Ne spreglejte